Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Županija USUSRET PRAZNIKU Podijeli

Ozaljska udruga veterana i dragovoljaca priprema bogat program u povodu praznika

Mise u Ozlju i Trgu predvodit će mons. Josip Mrzljak.

OZALJ – UDVDR RH PKŽ Ogranak Zrinski i Frankopan Ozalj priprema u nedjelju i ponedjeljak bogat program u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

U nedjelju poziva na misu zadušnicu za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata u župnoj crkvi sv. Vida u Ozlju u 11 sati. Još ranije, od 9 sati, misno slavlje istim povodom bit će u Trgu, a obje mise predvodit će biskup varaždinski mons. Josip Mrzljak. Nakon mise, od 11:30, je svečanost blagoslova spomenika žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća. Autor spomenika je akademski kipar Stjepan Divković. Na stadionu Vrlovke u Kamanju od 14 sati počinju sportske igre, u kojima će sudjelovati branitelji, vatrogasna i lovačka društva, koja će sve počastiti gulašem.

Na sam praznik, u ponedjeljak, vodstvo udruge od 8 sati zapalit će svijeće i položiti vijence kod spomenika poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Ozlju, nakon čega će to isto učiniti i Popovićima kraj Barilovića, na mjestu pogibije branitelja s područja Ozlja u Vojno-redarstvenoj operaciji ‘Oluja’.

Pročitajte i ovo

U TRENU

Razbijeni automobili, prozori kuća, potučeni vrtovi i usjevi… to je rezultat haranja nevremena