Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život OZALJSKO ZDRAVSTVO Podijeli

Ozaljski Dom zdravlja kao mala poliklinika – uz ginekologiju i fizijatriju sada imaju i ordinacije oftalmologije i radiologije

Oko 10 tisuća pacijenata na dio pretraga ne treba više ići u Karlovac ili Zagreb

Za oko 10 tisuća pacijenata koji gravitiraju Ozlju u tamošnjem je Domu zdravlja znatno poboljšana usluga. Toliko da za određene pretrage više ne moraju niti u Karlovac ni u Zagreb.

Karlovačka županija, ali i Grad Ozalj iz svojih su proračuna odnosno projekata omogućili dodatno opremanje i nove usluge.

– Desetak godina unatrag tu je otvorena ginekologija pa fizikalna terapija i sada svjedočimo iz projekta KaŽu zdravlje, gdje je u opremu uloženo milijuna kuna, da su uređene dvije nove specijalističke ordinacije – oftalmologija i radiologija, kaže dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Sve to omogućit će smanjivanje troškova za sanitetski prijevoz, ali i lista čekanja u bolnicama jer stanovnici Žakanja, Ozlja, Kamanja i Ribnika pretrage mogu obaviti u ozaljskom Domu zdravlja.

– Vrlo mali broj jedinica lokalne samouprave se može pohvaliti ovakvom zdravstvenom skrbi kakvu mi imamo na području Ozlja ili u ambulanti Žakanje. To su zaista poliklinike. Ovom opremom od 1.050.000 i infrastrukturnim radovima od pola milijuna kuna možemo stvarno zadovoljni, rekla je ravnateljica Nada Diković.

Također, Dom zdravlja Ozalj sada ima i 4D ultrazvuk u svojoj ginekološkoj ambulanti. A kroz tri godine ozaljski dom bi trebao biti nadograđen za potrebe širenja fizioterapije i radiologije, a zgrada i energetski obnovljena. Na pitanje zašto se sve to radi kada broj stanovnika ne raste, gradonačelnica Gordana Lipšinić odgovara kako je cilj zaustaviti pad broja stanovnika.

– U svakom slučaju s ovim podizanjem standarda usluge pa i zdravstvene usluge računamo da će ljudi prepoznati svoje mjeesto kao mjesto dobrog života i da neće morati tražiti zeleniju travu tamo negdje preko granice, dodala je Lipšinić.

Pročitajte i ovo

JEDINSTVO CRKVE

Protestanti u Karlovcu domaćini ekumenskog susreta