Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija RAT PRIOPĆENJIMA Podijeli

Ozaljski SDP: Umjesto što se bavi provjerom SDP-ovih listi, gradonačelnici bi bilo bolje da pojasni što se dogodilo i što slijedi

“Gradonačelnica Lidija Bošnjak pokušava pozornost sa sebe i svog nepoznavanja materije prebaciti na oporbeni SDP”

Nema kraja nadmudrivanjima između ozaljskog SDP-a i gradonačelnice Bošnjak, a sve zbog mjesnih izbora u ovom gradu.

Najprije  je SDP prozvao za odgovornost, pa  je ona odgovorila, a sada oni opet odgovaraju njoj.

-U svom reagiranju na priopćenje GO SDP Ozalj gradonačelnica Lidija Bošnjak pokušava pozornost sa sebe i svog nepoznavanja materije prebaciti na oporbeni SDP zaboravljajući da su upravo ona i članovi Gradskog izbornog povjerenstva imali prvi saznanje o nemogućnosti dobivanja potvrde iz kaznene evidencije.
Naime već 23.06.2022. godne svi predsjednici političkih stranaka i članovi Gradskog izbornog povjerenstva dobili su informaciju da neće bti omogućen pristup podacima iz kaznene evidencije i da stoga niti jedan kandidat neće ispunjavati uvjete koji su propisani u Odluci o izborima za Vijeća MO. Također iz odgovora Ministarstva od 27.06.22. upoznati smo da je zatražena uputa o postupanju koja je naslovljena na gradonačelnicu te je vidljivo da je tumačenje tražila ona a ne Gradsko izborno povjerenstvo koje rukovodi izborima.

Kad se već upetljala u tuđe poslove trebala je onda pogledati Poslovnik i Statut a za svaki slučaj i Zakon o područnoj (regionalnoj ) samoupravi kako bi se upoznala sa svojim ovlastima kao i onima predsjednika Gradskog vijeća. Sukladno tome pravovremeno provesti postupak opoziva Odluke o izborima. Sav posao sada treba ionako ponovo napraviti. Ima tu još mnogo popravaka jer ni odluka od 14.06.22. nije bila u skladu sa Statutom. Upozoravamo na to kako se opet ne bi desilo da opoziciju neosnovano prozove zbog ukazivanja na nešto za što je plaćena ona i pročelnica novcem svih građana.
Priopćenje GO SDP Ozalj bilo je usmjereno na pojašnjenje što to nije bilo zakonski u izbornom procesu jer smatramo da građani imaju pravo to znati.
Kad se već sami nisu udostojili točno pojasniti i priznati pogrešku, minimum pristojnosti i zakonska obveza nalaže da se na stranicama Grada pojasni što se dogodilo i što slijedi.
Umjesto toga nezavisna gradonačelnica bavi se provjerom koliko SDP ima listi na izborima za mjesnu samoupravu.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

‘Kelteksice’ s pobjedničkim gardom: Odigrale ispod svoje prave razine, ali upisale domaća tri boda protiv Osječanki