Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život VINARI I VINOGRADARI Podijeli

Ozaljski vinogradari u brizi zbog korone i plasmana na tržište

Ne bude li vremenskih nepogoda, urod će biti dobar

Ne bude li vremenskih nepogoda, ozaljski vinogradari očekuju dobru godinu odnosno urod, no koronavirus donijela im je problem s plasmanom proizvoda na tržište.

Zato smatraju da bi trebalo osmisliti mjere potpore, a o tome su u Gospodarskoj komori u Karlovcu razgovarali predsjednik Udruge Lovro Guštin i predsjednik Komore Zlatko Kuzman.

Kuzman je napomenuo da je u tom smislu Hrvatska gospodarska komora resornom Ministarstvu poljoprivrede predložila izmjene Nacionalnog programa pomoći sektoru vina, tzv. vinske omotnice s ciljem stabilizacije tržišta.
Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima Udruge Bregovita Hrvatska, krovne organizacije vinogradara Središnje Hrvatske koja je uz potporu HGK osnovana pred godinu dana i trebala bi prerasti u ključnu i formalnu točku između vinogradara i vinara regije s jedne strane, i državnih institucija s druge strane. Stoga je potrebno potaknuti vinare da se uključe u članstvo i sudjeluju u aktivnostima Udruge.
Što se tiče karlovačke komore, istaknuo je Kuzman, osim što već niz godina podupiremo tradicionalnu vivodinsku izložbu vina, spremni smo i na druge modele promocije lokalnih vinara. Na primjer, prošle smo godine po prvi puta organizirali susret vinara i vinogradara s lokalnim ugostiteljima i trgovcima u manifestaciji „Naša vina“ koju smo održali uz prigodnu izložbu vina, pa pozivamo novo vodstvo ozaljske udruge na nastavak suradnje i predlaganje novih inicijativa, zaključio je Kuzman.

Pročitajte i ovo

SAMO SE SRUŠILO

Pogledajte kako se krov dugoreške vijećnice “prizemljio” kod Radio Mrežnice