Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija OZALJ Podijeli

U Ozlju 2018. – uređuju ceste, infrastrukturu, nastavljaju Štrudlufest, Rumobil, a grade i adrenalinski park

Nova godina Ozlju bi trebala donijeti novi uzlet

Čini se kako će 2018. za Ozaljčane biti uspješna i razvojna.

O tome svjedoči preko nekoliko strateških projekata. Na ovom popisu za prvu polovinu nadolazeće godine našlo se od obnove cesta do izgradnje adrenalinskog parka. Tako je najavila gradonačelnica Ozlja, Gordana Lipšinić.

– Nakon godinu dana čekanja dobili smo potvrdu kako je naš projekt za cestu u Vrhovcu prošao na mjeri Ruralnog razvoja. To je vrijednost od 3,4 milijuna kuna i posao će se odrađivati u sljedećoj godini. Jednako tako odmah s početkom godine, čim vrijeme dozvoli, idemo u rekonstrukciju dijela Kolodvorske ulice u Gospodarskoj zoni.

Grad Ozalj posebno je ponosan i na izgradnju sortirnice.

– Izgradnja sortirnice je nastavak na već izgrađeno reciklažno dvorište, a sve u sklopu novog sustava odvojenog prikupljanja otpada.

Obnovit će se i rekonstruirati dječji vrtić Zvončić čija je vrijednost 9,4 milijuna kuna. A Ozaljčane čekaju i projekti koji će se realizirati u suradnji sa susjedima Slovencima kao što je Zelengorje. Projekt je to vrijedan 3 milijuna kuna. Ostvarit će se i suradnja vatrogasne zajednice Ozlja s metliškom vatrogasnom zajednicom vezano za protupožarnu zaštitu prekograničnog područja na Žumberku.

Već će prvih dana siječnja osvanuti nova parkirališna mjesta u gornjem Ozlju, završit će se i zacjevljenje potoka Curak.

U 2018. Štrudlafest, Rumobil, adrenalinski park

Nastavlja se ozbiljno bavljenje Štrudlafestom koji je ponosni vlasnik laskavog priznanja, brončanog odličja, Suncokret ruralnog turizma, a sve do kolovoza orgaizirat će se mnogo zanimljivih sadržaja u sklopu Rumobila.

No, ono što je posebno atraktivno, izgradnja je adrenalinskog parka koji će Ozalj nedvojbeno smjestiti na kartu najatraktivnijih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske.

– U Ozlju gradimo adrenalinski park. Radovi su već započeli, pripreme su napravljene, temeljene i s proljećem će se to finiširati, naglasila je gradonačelnica Ozlja.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru