Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život EDUKACIJA Podijeli

Ozlju, Kamanju, Ribniku, Žakanju i Draganiću odobren projekt “PoKupi, iskoristi, očisti!”

U aktivnosti će biti uključeni svi građani i djeca

Projektom „PoKupi, iskoristi, očisti!“ Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić idućih će 16 mjeseci educirati građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom.

Projekt sufinancira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i to sa maksimalnom stopom od 84,9999973% u iznosu od 376.982,57 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost 443.508,92 tisuće kuna.

Projekt će se provoditi na području grada Ozlja te četiri općine – Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić i njime će se nastojati doprinijeti informiranju i educiranju stanovništva i izgraditi svijest i razumijevanje javnosti o važnosti gospodarenja otpadom.

– Aktivnosti ovog projekta uključivati će izobrazne aktivnosti za djecu i građane – radionice, igrokazi kao i organiziranje javnih tribina, sve na temu održivog gospodarenja otpadom. U suradnji sa školama organizirana su natjecanja u školama, obilježavanje važnih datuma kao npr. Svjetski dan voda, Dan planeta zemlje i sl.. Također, bit će organizirano natjecanje za najbolji mjesni odbor u akcijama prikupljanja i razvrstavanja otpada. Projekt će obuhvatiti i podjelu letaka, brošura te izradu plakata o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom sakupljanju otpada te kompostiranju.

Projekt „PoKupi, iskoristi, očisti!“ prijavljen je sklopu Poziva za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020., Specifični cilj 6i1 – Smanjena količina otpada koja se odlaže na odlagališta.

Projekt su u suradnji s Gradom Ozljem i općinama Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić pripremile i aplicirale Ivančica Obajdin i Dina Šegavić Fanjak, djelatnice Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA d.o.o. Primjer je to regionalnog projekta gdje će se projektne aktivnosti odvijati u pet jedinica lokalne samouprave Karlovačke županije, a projekt je prijavljen u suradnji s regionalnim koordinatorom.

Pročitajte i ovo

MEDNO

Dani meda održani u Dugoj Resi