Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija PACIJENTI Podijeli

Pacijenti karlovačkoj bolnici duguju 1,3 milijuna kuna

Dužnici najčešće jedni te isti

Čak 1711 pacijenata duguje više od 1,3 milijuna kuna Općoj bolnici Karlovac za participaciju za liječenje.

Dug je to koji datira od 2009. i napravljen je najvećim dijelom nakon pregleda u hitnim ambulantama. Kako Radio Mrežnica doznaje, dužnici su najčešće jedne te iste osobe, socijalni slučajevi ili ljudi bez osiguranja.

Protiv onih koji ni nakon opomena nisu podmirili svoje račune bolnica je pokrenula ovrhe. No, baš zbog lošeg ekonomskog stanja u kojem se dužnici nalaze, dug u cjelosti vjerojatno nikada neće biti naplaćen.

OB Karlovac oprostila 39 tisuća kuna

U bolnici su nam potvrdili da je kod ovršnih postupaka “naplata slaba jer se uglavnom radi o pacijentima koji ne rade, imaju blokirane račune i slično”.

Kako se broj ovršnih postupaka ne bi povećavao Opća bolnica je odlučila oprostiti dužnicima iz 2015. i 2016. godine čiji su računi za participaciju liječničkog pregleda niži od 200 kuna. Ukupno to znači otpis 39 tisuća kuna za čak 590 pacijenata.

– Dug dužnika je nekakvih 25 do 50 kuna za jedan ili dva pregleda koji nisu plaćeni u Općoj bolnici Karlovac, a troškovi ovrhe i dostave se popnu do 199 kuna. Znači, više košta cijeli postupak naplaćivanja nego sami dug, naglašava ravnatelj Ervin Jančić.

Pročitajte i ovo

KRAJEM SRPNJA

Nakon bolnice, u Dugoj Resi ove godine energetski obnovljene sve županijske ustanove