Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac NOVO RUHO Podijeli

Parkiralište na Rakovcu postat će multifunkcionalno i edukativno: Slijedit će Teslin um

Parkiralište će biti javno i besplatno te će ga svi građani moći koristiti, a projekt je vrijedan devet milijuna kuna

Na karlovačkom Rakovcu kroz nekoliko mjeseci nikut će multifunkcionalno parkiralište čija je vrijednost gotovo devet milijuna kuna.

Na lokaciji uz sportsku dvoranu bit će omogućeno 56 parkirnih mjesta, četiri invalidna te dvije punionice za bicikle, motocikle i automobile. Parkiralište će biti podjeljeno ulaznom prometnicom i parkom koji će biti tematski usklađeni s edukativnim centrom Nikola Tesla. Sve bi trebalo biti gotovo za četiri mjeseca.

– Ovo je multifunckionalno parkiralište koje će imati edukativnih, kulturnih, funkcionalnih sadržaja zaokruženo s hortikulturom. Ovo bi trebalo postati turističko izletište, rekla je direktorica AB gradnje, odnosno izvođača radova Marija Janžetić.

Parkiralište namijenjeno svim građanima

U samom parku bit će izgrađena nadstrešnica pokrivena fotonaponskim ćelijama ispod koje će se nalaziti klupe i videozid gdje će posjetitelji moći pročitati informacije o Karlovcu, edukativnom centru i gimnaziji.

Parkiralište će biti javno i besplatno, objasnio je gradonačelnik Damir Mandić.  Nada se da će edukativni centar biti ne samo poduzetnička i edukacijska, već i turistička točka grada.

– U edukativnom centru posjetitelji će moći upoznati um Nikole Tesle, njegov način razmišljanja, a parking će prikazati izume i genijalnost Tesle na djelu, kazala je Martina Marušić Britvec iz Poduzetničke zone Korana.

Parkiralište je dio Nikola Tesla Exeperience Center koji će biti završen do kraja godine.

Pročitajte i ovo

LAŽNJACI SVUDA

“Fejkera” sve više oko nas: Stalno pretvaranje, izmotavanje i laganje.Znate li nekog takvog?