Radio Mrežnica
OLAKŠANJE RODITELJIMA Podijeli

Pet karlovačkih vrtića radit će do 22 sata

Radi se o vrtićima Rakovac, Švarča, Banija, Turanj i Mahično

Roditeljima jedna briga manje. Čak 5 karlovačkih vrtića radit će do 22 sata, a upisi ove godine idu isključivo online. 

Čak 5 karlovačkih vrtića: Švarča, Turanj, Banija, Mahično i Rakovac radit će do 22 sata navečer i time olakšati roditeljske brige.

Omogućeno je to projektom „Unaprjeđenje kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja u Karlovcu II“ u okviru javnog poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ za koji je izdvojeno 6 milijuna kuna.

Glavni nositelj projekta je Grad Karlovac u suradnji s Gradskim vrtićem četiri rijeke. Projekt će trajati do rujna sljedeće godine, a financiran je 85% sredstvima iz EU fondova i 15% iz državnog proračuna.

“Glavni cilj projekta je olakšati roditeljima balansiranje poslovnog i privatnog života” izjavila je voditeljica projekta, Brigite Požar.

Također, dodaje kako je nabavljena dodatna didaktička i informatička oprema za bolji smještaj djece u vrtiću.

Ravnateljica Dječjeg vrtića “Četiri rijeke”, Anita Štefanac, napominje kako je ovaj projekt omogućio otvaranje i novih radnih mjesta. Do sada su zaposlili novih 20 djelatnika:

– Od 20 novih djelatnika, zaposleno je 12 odgojitelja, stručni suradnik pedagog, 5 spremačica, kuhara te voditelja projekta.

Napominje kako i dalje nastavljaju provoditi i svoje posebne programe: medijska pismenost, prometna preventiva i senzomotorna stimulacija.

A da su svi kojima je to potrebno i iskoristili, komentirao je gradonačelnik Damir Mandić koji je izrazito zadovoljan projektom:

– Vjerujem kako je ovih 6 milijuna kuna dobro uloženo. U projektu se provode brojne aktivnosti i sa vanjskim dionicima, a siguran sam kako će ovaj projekt izrazito koristiti vrtićima i roditeljima, dodaje Mandić.

Podsjetili su kako i za tjedan dana počinju upisi u vrtiće. Ove godine to ide isključivo online: 

–  Roditelji će se prijaviti putem sustava e-građanin te će za sve dobiti upute, poručila je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac, Danka Pavletić. 

Nadodaje kako će već tokom današnjeg dana roditelji dobiti poziv za upise. Roditeljima će jasno biti vidljivo što je od dokumentacije potrebno za upise. Uz to, bit će vidljiv i broj kontakta za sustav podrške.

Prijave za upise kreću 12. svibnja i traju isključivo do 20. svibnja te je to jedini period u kojem će roditelji moći prijaviti dijete u vrtić.

A da roditelji ne trebaju brinuti, potvrdila je i pročelnica Draženka Sila Ljubenko:

– Broj upisnih mjesta planiran je prema stvarnih kapacitetima naših vrtića. U ovu aplikaciju bit će prijavljeno stotinjak upisnih mjesta, sukladno odluci o upisu. Međutim, roditelji ne trebaju brinuti oko svega navedenog, aplikacija je tu da svima olakša, zaključila je Sila Ljubenko.

 

L. Grčić

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More