Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija POTPISAN UGOVOR Podijeli

Pet novih sanitetskih vozila za domove zdravlja u Karlovcu, Ogulinu, Ozlju i Slunju

Vrijednost nabave 1,9 milijuna kuna

Pet novih sanitetskih vozila dobit će četiri doma zdravlja u Karlovačkoj županiji – Karlovac dva te po jedno Ozalj, Slunj i Ogulin.

Vozila s 1.937.500 kuna financira Karlovačka županija decentraliziranim novcem za zdravstvo, a nabavit će ih tvrtka CIB Commerce iz Buzeta.

Dva vozila za Karlovac i Ogulinu su na prednji pogon, a za Slunj i Ozalj imaju pogon na sva četiri kotača zbog toga što pokrivaju teško dostupna brdska područja

Nova sanitetska vozila služit će za prijevoz teško pokretnih i bolesnih ljudi na liječničke pretrage.

Podizanje standarda primarne zdravstvene skrbi

-Nakon niza projekata u domovima zdravlja gdje su oni obnovljeni, što energetski, što infrastrukturom, ali i opremom iz prijašnjih projekata KaŽu zdravlje, ovo je drugi iskorak kojim Karlovačka županija ulaže znatna decentralizirana sredstva kako bi doista primarna zdravstvena skrb imala najviši standard za obavljanje svojih usluga, rekla je na potpisivanju ugovora s ravnateljicama i isporučiteljem dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Nova sanitetska vozila, istaknula je ravnateljica karlovačkog Doma zdravlja Tatjana Šterk – Tudić, značajno će unaprijediti uslugu sanitetskog prijevoza pacijenata.

-Ova vozila će nam pomoći da na kvalitetniji, brži i sigurniji način, ne samo za naše pacijente nego i za naše radnike, omogućimo daljnji razvoj te djelatnosti koju ugovaramo.

Pročitajte i ovo

COVID REPORT

U Karlovačkoj županiji 60 novooboljelih, od koronavirusa umrla još jedna osoba