Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život HRVATSKA BIROKRACIJA Podijeli

Pet srednjoškolaca na prvi dan škole ostalo bez asistenata: Čekaju da u ministarstvu pregledaju papire

Njihova medicinska dokumentacija još je na razmatranju

Pet učenika srednjih škola prvih razreda u Karlovačkoj županiji na prvi dan škole i novog poglavlja u životu dobili su šamar i to ni od koga drugo već od države koja ih je, a svi su s teškoćama u razvoju, ostavila bez njihovih asistenata.

Po jedan učenik u Ekonomsko – turističkoj školi, Trgovačko – ugostiteljskoj i Šumarskoj školi te dvoje u Obrtničko – tehničkoj školi u Ogulinu, tako su doživjeli nemali stres jer njihove škole odnosno Karlovačka županija kao osnivač, tek očekaju odluku Ministarstva obrazovanja.

Ono bi trebalo odlučiti trebaju li ovi učenici ili ne asistenta u nastavi. Trenutno se razmatra njihova medicinska dokumentacija.

Županija je odradila sve, ali u ministarstvu koje je cjelokupno “u školi za život” očito vremena za ove životne probleme nisu našli.

– Dok se ne dobije suglasnost Ministarstva, asistenti koji već postoje u ovim školama, uz pedagoške stručne službe će pomagati i brinuti potrebitoj djeci u nastavi koja čekaju suglasnosti. Postoji mogućnost da još ovih dana ta suglasnost dođe, kaže županijska pročelnica Marija Medić.

Pročitajte i ovo

SKLONIŠTE ZA NAPUŠTENE

U Utinju godišnje stigne 320 napuštenih pasa: 240 ih pronađe svoj zauvijek dom