Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život POLICIJA NAGRADILA Podijeli

Petero Dugorešana s titulom najljubaznijih vozača u 2021.

U prvih devet mjeseci na dugoreškom području ove godine nije stradao niti jedan pješak

Mihael Škrtić, Branko Hlade, Antun Protulipac, Martina Gotovac i Antun Furdek petero je najljubaznijih vozača iz Duge Rese u 2021. godini.

Izabrani su slučajnim odabirom, među 38 vozača koji su još sredinom rujna prošli kontrolu prometne policije na tri dugoreška pješačka prijelaza.

-Od toga su 33 vozača postupila po zakonskoj odredbi opisanoj u članku 134. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, znači propuštanje pješaka preko obilježenog pješačkog prijelaza, rekao je načelnik Policijske postaje Duga Resa Dario Horvatić.

Uvijek pazimo na sebe i druge

Za petero vozača ovo su prve nagrade koje su dobili od policije i puno ima znače. Svi se trude biti oprezni i savjesni u prometu. Točno pola stoljeća odnosno dvije godine manje, za volanom su Antun Protulipac i Branko Hlade.

-Možda sam dobio dvije kazne za prebrzu vožnju, ništa više, kaže Hlade, a zbog istoga je nekad kazne plaćao i Protulipac. No, to je sada prošlost za obojicu.

-Što ćemo, čuvamo se i pazimo sebe i druge; Vozač uvijek mora biti priseban, to je normalno, bez toga nema ništa. Cesta je takva i to se zna, a uvijek se može dogoditi, ali čovjek se mora čuvati, sebe i druge, naglašavaju Hlade i Protulipac.

Bez mrlje na vozačkom dosjeu su i znatno mlađi nagrađeni vozači, Mihaela Škrtić vozi tri godine, Martina Gotovac više od deset godina, a Antun Furdek 30.

-Došla je i prva pohvala i hvala na tome, kaže Škrtić.

-Ja sam svaki dan na cesti i treba biti oprezan, a onda se dogodi i da se primi nagrada za nešto što si spontano obavio, dodaje Gotovac.

-Vozač sam oko 30 godina i do sada nisam ima nikakvih prekršaja, kazni… U prometu se vodim onim osnovom koji se uči u autoškoli – sigurnost na cesti, naglašava Furdek.

Nova rasvjeta u Dugoj Resi za sigurniji promet

Unatrag četiri godine u prometu je ozlijeđeno četvero, a poginulo dvoje pješaka. Prometnih nesreća s pješacima ove godine na dugoreškom području, barem u prvih devet mjeseci, nije bilo.

U sigurnije prometnice ulaže i Grad Duga Resa. Gradonačelnik Tomislav Boljar najavljuje da će iduće godine gotovo svi pješački prijelazi u gradu biti adekvatno osvijetljeni.

-Pri kraju smo s velikim projektom zamjene svih rasvjetnih tijela na području grada s novom LED rasvjetom i to ne samo zato što je to štedno i ekološki nego i zbog veće sigurnosti svih koji su na prometnicama, pješačkim prijelazima i nogostupima.

Petero najljubaznijih dugoreških vozača nagrađeni su i jednogodišnjim članstvom u Autoklubu Duga Resa.

Pročitajte i ovo

STOLNI TENIS

Aquaestil otvorio nastup u Europskom kupu uvjerljivom pobjedom nad portugalskim Uniaom Sebastianenseom