Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život ZBUNJEN Podijeli

Peticija Brodarčana zbunila gradonačelnika Mandića: Pravila struke se moraju poštivati, a svi potpisnici će na sastanak u gradsku vijećnicu

Traže da se umjesto zida podigne postojeća cesta, a potpisalo ju je stotinjak građana

Peticija stanovnika Brodaraca protiv izgradnje zida/nasipa kao sustava obrane od poplava, prije dva dana došla je u ruke gradonačelnika Karlovca, Damira Mandića. Sada imaju novi zahtjev, podići postojeću cestu bez proširenja i na taj način braniti Brodarce od poplava. 

Blago rečeno, ovaj zahtjev je sada zbunio gradonačelnika:

– Ovo je jedan novi moment, novi zahtjev i baca jedno drugo svjetlo na cijelu priču u Brodarcima. Ovdje se sada traži od Hrvatskih voda i Grada Karlovca da se podigne postojeća cesta bez proširenja i to bi onda bio način obrane od poplava u Brodarcima. Ja iz pozicije gradonačelnika moram reći da sam i više nego zbunjen, istaknuo je Mandić koji je više puta naglasio koliko ga je cijela situacija zbunila.

Upozorio je tako ovdje i dio stanovnika Brodaraca, očito aludirajući na potpisnike, da u projektu postoje određeni propisi i zakonska regulativa što se i na koji način može graditi.

Još jedan sastanak s Brodarcima

Do cilja se ne može doći ako se ne poštuju pravila struke, mišljenja je Mandić.

Iako je već održana jedna tematska sjednica na ovu temu, prema riječima gradonačelnika, očito je da do svih nisu došle točne informacije, pa slijedi još jedna:

– Ne znam hoće li to biti idući tjedan, vjerojatnije da će biti za dva tjedna, ali u koordinaciji s Hrvatskim vodama, pozvat ću sve potpisnike peticije u gradsku vijećnicu da prođemo sve informacije i da zaključimo ovu priču u Brodarcima.

Inače, peticiju je potpisalo dosad stotinjak mještana.

O peticiji čitajte ovdje

Prvi tekst o peticiji ovdje.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’