Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Sport GIMNASTIKA Podijeli

Petra Furač ekipno šesta na Europskom prvenstvu u Mersinu, pojedinačno bez finala

Hrvatske gimnastičarke na ovom su prvenstvu ostvarile povijesni uspjeh izborivši četiri finala.

Ekipa hrvatskih seniorki, u kojoj je nastupila i gimnastičarka karlovačkog Sokola Petra Furač, osvojila je 6. mjesto na 33. Europskom prvenstvu u ženskoj sportskoj gimnastici koje se održava u turskom Mersinu.

Hrvatska ekipa, za koju su još nastupile Ana Đerek, Tijana Korent, Tina Zelčić i Christina Zwicker, izborila je finale kao šestoplasirana u kvalifikacijama, iza Rumunjske, Ukrajine, Mađarske, Turske i Češke, a u finalu poredak je bio identičan. Hrvatice su zauzele 6. mjesto s ukupno 136,762 boda, zlatne su postale Ukrajinke s 154,663 boda, srebrne Rumunjke (154,496), a brončane Mađarice (151,597).

Na kraju ekipnog finala Ana Đerek primila je posebnu nagradu Europske gimnastičke federacije ‘SmartScoring Shooting star’ za najelegantniju gimnastičku zvijezdu ovog prvenstva, koju je u muškoj konkurenciji osvojio Turčin Ibrahim Colak.

Inače, hrvatske gimnastičarke na ovom su prvenstvu ostvarile povijesni uspjeh izborivši čak četiri finala. Uz ovo ekipno, danas će u pojedinačnim finalima medalje loviti Korent u preskoku te Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi. Do sada je hrvatska ženska gimnastika imala samo jedno finale, ono Tijane Korent s Europskog prvenstva u Moskvi 2013. godine.

Furač u pojedinačnom dijelu natjecanja nije uspjela dohvatiti niti jedno finale. Na dvovisinskim ručama je bila 28. s 10,533 boda, na gredi također 28. s 11,033 boda, a najbolji plasman ubilježila je u preskoku, gdje je zauzela 22. mjesto s 11,766 bodova.

Pročitajte i ovo

VESLANJE

Županijskim veslačima dva zlata, pet srebra i dvije bronce na 2. Otvorenom prvenstvu Zagreba