Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Sport IZBOR NAJBOLJIH Podijeli

Petra Furač i Ivan Katić najbolji sportaši Karlovca u prošloj godini, odbojkašice Karlovca i bejzbolaši Olimpije najuspješnije ekipe

Nagrada za dugogodišnji rad u sportu dodijeljena je Dragi Želježnjaku, Helena Valentić i Bruno Belčić najuspješniji su mladi sportaši, a Slavko Kralj najbolji je sportaš s invaliditetom.

KARLOVAC – Gimnastičarka Sokola Petra Furač i atletičar Karlovca Ivan Katić najbolji su sportaši grada Karlovca u 2019. godini, a naslove najuspješnijih ekipa ponijeli su odbojkašice Karlovca i bejzbolaši Olimpije.

Furač je vrlo uvjerljivo došla do svog četvrtog uzastopnog naslova najbolje sportašice grada na četiri rijeke, osvojivši gotovo 80% glasova u konkurenciji Elle Badanjak iz Odbojkaškog kluba Karlovac, Lee Novković iz Atletskog kluba Karlovac, Petre Stojković iz Karate kluba Karlovac 1969 i Jasmine Svilić iz Streljačkog kluba Karlovac. Za Katića, kojem je ovo prva titula, glasovalo je točno 50% glasača u anketi. Slavio je u konkurenciji Vlade Cindrića iz Streljačkog kluba Policajac, Antonia Gojaka iz Mačevalačkog kluba Karlovac, Pavla Karina iz Baseball kluba Olimpija i Dina Povrženića iz Karate kluba Karlovac 1969 i na tronu naslijedio svog klupskog kolegu Brunu Belčića.

Nakon što su ga prošle godine predale rukometašicama Škole rukometa Karlovac, naslov najuspješnije ženske ekipe grada u svoje ruke vratile su odbojkašice Karlovca. Gotovo 60% glasača dalo im je prednost pred atletičarkama Karlovca, kuglačicama Karlovca, rukometašicama Škole rukometa Karlovac i streljačicama Karlovca. A u izboru najbolje muške ekipe, najneizvjesnijem u ovogodišnjem glasovanju (sa četiri glasa više od drugoplasiranih), naslov su obranili bejzbolaši Olimpije, u konkurenciji atletičara Karlovca, inline hokejaša Karlovca, streljača Karlovca i streljača Policajca.

Želježnjaku nagrada za dugogodišnji rad u sportu, Franjkoviću posebna nagrada

Nagrada za dugogodišnji rad u sportu dodijeljena je Dragi Želježnjaku, bivšem hokejašu na travi i kuglaču te dugogodišnjem tajniku i blagajniku Kuglačkog kluba Željezničar, a posebna nagrada uručena je Robertu Franjkoviću iz Atletskog kluba Maraton 2000, organizatoru Karlovačkog cenera, međunarodne atletske utrke koja je ove godine uvrštena u kalendar Svjetske atletske federacije kao dio svjetske serije cestovnih utrka i jedina je atletska utrka u Hrvatskoj s Bronze label statusom.

Sportska redakcija Radio Mrežnice glasovala je za Petru Furač, Antonia Gojaka, kuglačice Karlovca i bejzbolaše Olimpije.

Titule najuspješnijih mladih sportaša ponijeli su Helena Valentić iz Atletskog kluba Karlovac i njezin klupski kolega Bruno Belčić. Valentić je izabrana u konkurenciji Lare Fabac (Mačevalački klub Karlovac), Eme Hodak (Veslački klub Korana), Magdalene Ljubić (Taekwondo klub Karlovac) i Lare Mihalić (Kickboxing klub Tigar), a Belčiću su konkurenti za naslov bili Nikola Brnardić (Taekwondo klub Prana), Luka Hajdin (Veslački klub Korana), Hrvoje Neralić (Atletski klub Karlovac) i Matija Tek (Gimnastički klub Sokol).

Renata Novosel iz Atletskog kluba Karlovac proglašena je najuspješnijim sportašem u konkurenciji veterana, a u toj kategoriji nominirani su još bili Davor Mataković (Atletski klub KA tim), Ivan Hrebac (Streljački klub Karlovac), Vlado Starešinić (Sport za sve) i seniorska momčad Golf kluba Četiri rijeke.

Slavko Kralj najuspješniji sportaš s invaliditetom, Mihaelu Močilcu posebna plaketa, Saša Belčić najbolji trener

Najuspješniji sportaš s invaliditetom u 2019. godini je Slavko Kralj iz Športskog društva slijepih 4 rijeke, koji je naslov odnio u konkurenciji Mihaela Močilca (Taekwondo klub Prana), Jurja Škrtića (Klub viseće kugle osoba s invaliditetom) i Denisa Velimirovića (Športsko društvo slijepih 4 rijeke). Članovi Upravnog odbora KŠZ-a donijeli su odluku o dodjeli posebne plakete u konkurenciji sportaša s invaliditetom, a ona je pripala Mihaelu Močilcu iz Taekwondo kluba Prana, koji svojim talentom, trudom i radom prezentira klub i grad Karlovac u najboljem svjetlu na svim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, dokazuje da invaliditet nije prepreka u bavljenju sportom i osvajanju odličja, a svojim primjerom potiče osobe s invaliditetom na predani rad i upornost.

Nagrada za najuspješnijeg trenera grada Karlovca pripala je Saši Belčiću iz Atletskog kluba Karlovac, a uspješnim trenerima proglašeni su Goran Cvitak (Taekwondo klub Prana), Ivan Puklavec (Karate klub Karlovac 1969), Marijan Šančić (Gimnastički klub Sokol) i Matija Štefančić (Nogometni klub Karlovac 1919). Priznanja za sportske djelatnike godine primili su Miro Palajsa (Planinarsko društvo Dubovac), Matija Ratkaj (Inline kohej klub Karlovac) i Luka Vlašić (Taekwondo klub Prana).

Sportskim nadama proglašeni su Ivano Alić (Teniski klub Karlovac), Jakov Božić (Mačevalački klub Karlovac), Dalija Bunčić (Taekwondo klub Karlovac), Jan Canjar (Karate klub Karlovac 1969), Leona Grubiša (Taekwondo klub Prana), Ron Karin (Baseball klub Olimpija), Borna Kovačić (Rukometni klub Škola rukometa Karlovac), Ana Latković (Kuglački klub Karlovac), Lana Lorković (Ženski košarkaški klub Karlovac), Matej Magdić (Nogometni klub Karlovac 1919), Nera Malović (Atletski klub Karlovac), Lucio Matuzić (Taekwondo klub Banija Pandas), Matej Medved (Kickboxing klub Tigar), Antonio Muža (Košarkaški klub Šanac), Mia Pušić (Ženski nogometni klub 4 rijeke), Ivan Raguž (Atletski klub KA tim), Patrik Rajković (Gimnastički klub Sokol), Antonyo Stavljenić (Nogometni klub Ilovac), Jure Stipetić (Hrvatski rukometni klub Karlovac), Mihovil Šavor Radičević (Inline hokej klub Karlovac), Tea Šolić (Odbojkaški klub Karlovac) i Igor Šušnjar (Veslački klub Korana).

Priznanja su dobili i klubovi koji su u 2019. godini obilježili značajne obljetnice – Nogometni klub Karlovac 1919 (100 godina), Kuglački klub Mostanje 1949 (70 godina), Karate klub Karlovac 1969 (50 godina), Taekwondo klub Prana (10 godina) i Klub za praktično streljaštvo Bastion (10 godina).

Svečanost proglašenja najboljih u karlovačkom sportu u 2019. godini održana je večeras u Gradskom kazalištu Zorin dom u organizaciji Karlovačke športske zajednice.

Pročitajte i ovo

SPORTSKI VIKEND

‘Kelteksice’ putuju u Split sa željom da osiguraju medalju, rukometaši Karlovca u derbiju kola dočekuju Umag, Karlovac 1919 gostuje kod Trešnjevke