Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac FARSA ILI NE Podijeli

Petračić: Natječaji su samo paravan, unaprijed se zna tko će dobiti posao

Mandić: Natječaji nisu farsa, posao dobivaju i članovi HDZ-a i oni koji to nisu

Natječaji u Gradu Karlovcu su farsa, paradigma politike zapošljavanja nije se promijenila jer i dalje HDZ ima najveći utjecaj prilikom zapošljavanja.

Ustvrdio je to nezavisni gradski vijećnik Davor Petračić i upitao gradonačelnika Mandića pita li se utječe li to na gubitak perspektivnosti građana Karlovca.

– Uvjeravam vas da je većina vaših natječaja samo paravan jer se za većinu unaprijed zna tko će dobiti posao. Jako je danas smiješno kad ja mjesec dana ranije saznam tko će se zaposliti i to se zaista desi. Vama se više na natječaje ne javljaju ljudi koji bi se trebali javiti jer znaju da nemaju šanse.

Kao pijan plota se držim onoga što sam obećao – transparentna zapošljavanja kroz natječaje. – Mijenjamo klimu u društvu. Natječaji nisu farsa, svi direktori i ravnatelji imaju obvezu izabrati najboljeg kandidata i ne daj bože bilo što nečasno, odgovara Mandić.

– Tvrtke nisu dužne raspisivati natječaje, ali odlukom mene kao gradonačelnika ih moraju raspisivati i ti natječaji nisu farsa. Je li dobio posao netko tko je član HDZ-a, je. Je li dobio posao netko tko nije nije član HDZ-a, je, sigurno je. Da li tu možemo biti još puno bolji i transparentniji, uvijek!, dodao je gradonačelnik Karlovca.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu