Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Sport GIMNASTIKA Podijeli

Petri Furač zlato, srebro i bronca na turniru u Novom Sadu

Karlovčani osvojili još tri četvrta mjesta: Furač u višeboju, Belokleić u parteru i Čorak na ručama

Gimnastičarka karlovačkog Sokola Petra Furač osvojila je zlatnu, srebrnu i brončanu medalju na međunarodnom turniru ‘Memorijal Laza Krstić i Marica Dželatović’ u Novom Sadu.

Prvog dana turnira održani su natjecanje u višeboju i kvalifikacije za finale po spravama. Furač je u konkurenciji seniorki osvojila 4. mjesto u višeboju, sa samo jednom desetinkom manje od trećeplasirane, te izborila finale na sve četiri sprave. Korina Belokleić je u istoj kategoriji u višeboju bila petoplasirana, te se plasirala u finale na parteru i gredi. Junior Lovro Čorak nastupio je samo na ručama i sa četvrtom se najboljom ocjenom plasirao u finale.

U finalima po spravama, drugog dana natjecanja, Furač je osvojila zlato na gredi, svojoj najjačoj spravi, srebro u preskoku i broncu na dvovisinskim ručama, dok je u parteru bila peta. Belokleić je u parteru zauzela četvrto, a na gredi 8. mjesto, dok je Čorak na ručama bio četvrtoplasirani.

Karlovačke gimnastičare na natjecanju su pratili treneri Robertina Kućan i Marijan Šančić, te suci Anamarija Palijan Vračević i Jurica Suhin.

Na turniru je nastupilo 123 gimnastičarki i 125 gimnastičara iz Danske, Izraela, Cipra, Grčke, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Slovenije, Malte, Južnoafričke Republike, Hrvatske i Srbije.

Pročitajte i ovo

STOLNI TENIS

Leeloo Vukelja i Luka Kramarić izborili plasman na prvi TOP 16 turnir najboljih mlađih kadetkinja i kadeta