Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Hrvatska JEDNA OD PRIČA Podijeli

Petrinjski bračni par živi u šatoru u vlastitoj garaži: Dobro je, imamo grijalicu. Nitko ne želi sa svoga

Zidovi kuće su im napukli, nije uvjetna za stanovanje, no oni ne bi nikud

Otkad je Petrinju pogodio potres, Željko Pogačić i njegova supruga spavaju u šatoru vlastite garaže. Ali, oni ne bi nikud otišli. “To je naše, kud ćemo”.

Zidovi u kući u Petrinji su im snažno popucali, dimnjak je otišao, pa iako kuća izvana izgleda “dobro”, situacija u njoj daleko je od takvog stanja. Tu i tamo na vlastitu odgovornost uđu u hodnik na ulazu kuće, a noće u šatoru kojeg su smjestili u garažu vlastitog dvorišta. U šatoru je puno sigurnije nego u kući koja predstavlja pravi izazov i opasnost za život.

Prvih nekoliko dana od potresa su se smrzavali, spavali su vani na dvije plastične stolice na kojima su i dočekali 2021.godinu, a onda su stigle grijalice s kojima su Pogačići prezadovoljni.

-Ne bismo nikud išli, odgovaraju nam na pitanje bi li otišli iz Petrinje i to negdje gdje je sigurno i toplo.

“Znate kako je, nikome se ne ide od svoga, kud ćemo,”, kaže Željko kojeg za godinu i pol čeka zaslužena mirovina. Vjeruju da će im se pomoći u obnovi. Dosad im je pomogao i s grijalicama i koječim dobri susjed Saša Osenički, kojem su silno zahvalni.  Gospođa priznaje da živi u stalnom strahu i stresu od potresa, no zajedno poručuju: – Ima mnogih kojima je gore nego nama.

 

Pročitajte i ovo

VRIJEME ZA KAPU

Karlovac i okolica jutros na – 4 stupnja, dan će biti sunčan, iskoristite ga za šetnju