Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -4C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Crna kronika SVEGA POMALO Podijeli

Pijani Dugorešanin zbog vožnje po pruzi dobio 17 dana zatvora

Policija je njegov auto ostavila otključan i spuštenog stakla na privatnom zemljištu, pa na molbe onih kojima je smetao odmahnuli rukom. Dok nije stigao poziv iz Karlovca…

Muškarac iz Duge Rese koji je početkom tjedna uhićen jer je vozio pijan dobio je 17 dana zatvora i to pravomoćno. No, kako ga je policija uopće uhvatila i što se poslije događalo, zanimljiva je priča, baš kao i detalj kuda je to pijani vozač prometovao.

Ovaj recidivist u šestom desetljeću života pod “maliganima” je vozio dugoreškim ulicama, ali očito mu to nije bilo dovoljno pa je svoj automobil odvezao na željezničku prugu u centru grada. Tuda je “prometovao” , a kako je do toga došlo vjerojatno se ni sam ne sjeća jer je bio u priličnoj “pari”. No zbog dojave o automobilu koji vozi prugom stigla je i  lokalna policija i odmah vozača odvela u postaju. Kad se otrijeznio, prepraćen je na sud koji mu je “odrezao” 17 dana zatvora i to pravomoćno, upravo i zbog podatka da je ponavljač ovakvih djela.

Priča ipak ima još jedan zanimljiv dio. Kad je policija odvela vozača koji baš i nije znao za sebe, njegov je automobil ostavila  s otvorenim prozorom i otključanog  i to na privatnom zemljištu. Vozilo je tamo stajalo par dana i smetalo lokalnim obrtnicima jer im je zapriječilo prolaz, a kad su nazvali policiju i požalili se na problem, dobili su – košaricu. Dugoreška policija nije pokazala interes da automobil makne i riješi taj problem, već je ljudima rečeno da je to na “privatnom zemljištu” pa nek’ se snađu. Zato su se i “snašli” i nazvali karlovačku Policijsku upravu i požalili se na rad dugoreške policije.

U međuvremenu auto je odvezen,  vjerojatno od strane obitelji ili nekog bliskog vozaču koji služi kaznu, no to policija očito nije znala jer “nije njihov problem”.

A tada počinje novi zaplet. U dugorešku policiju stigao je “obrisanac” iz Karlovca zbog ovakvog postupanja pa se odjednom brojne policijske snage šalju na mjesto gdje je automobil bio, ali ga više nije bilo. Počela je žestoka istraga, pa je pred obrtničke prostore dojurilo  nekoliko policijskih automobila, stigli su i djelatnici krima uz temeljne policajce i započeli istragu gdje je nestao automobil za kojeg su prije samo nekoliko sati rekli da je na “privatnom zemljištu”.

Dugoreška policija u prošlosti se često puta našla kao tema novinarskih priča zbog svojih specifičnih metoda rada, poput oprosta prometne kazne u zamjenu za seks ili veselog plesa u odori s konobaricom. Prema statistikama ova je postaja bila na zadnjem mjestu u cijeloj PU, a u međuvremenu je zbog toga promijenjen i načelnik. Je li se nakon toga učinkovitost dugoreške policije poboljšala pitat ćemo nadređene u PU karlovačkoj.

 

 

Pročitajte i ovo

193

Požar dimnjaka na zgradi na tržnici brzo ugašen