Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac DOBRA VIJEST ZA KRAJ Podijeli

Pismeno odobrenje Jaspersa za Aglomeraciju Karlovac – Duga Resa stiglo tjedan dana prije Rogozovog odlaska

ViK nastavlja s projektom Aglomeracije, a Rogoz odlazi u privatnu tvrtku

Projekt Aglomeracija Karlovac – Duga Resa konačno je, jučer popodne, dobio i pismeno odobrenje Jaspersa. Stiglo je jučer, a gradonačelnik je vijest prvo podijelio s gradskim vijećnicima na početku današnje sjednice Gradskog vijeća.

Točka je to na i direktorskog mandata Nikole Rogoza u Vodovodu i kanalizaciji Karlovac. Nedavno je podnio neopozivu ostavku i iz tvrtke odlazi za tjedan dana. Na, za njega u ovom svojstvu, zadnjoj sjednici Gradskog vijeća pojasnio je što znači odobrenje Jaspersa te zahvalio svima s kojima je u ViK-u surađivao proteklih 18 mjeseci.

–  Ukupno je odobreno od EU-a 225,1 milijun kuna, odnosno, 29,6 milijuna eura, odnosno, 68,1 % EU prihvatljivog troška. Tim dokumentom završila je faza pripreme dokumenta pod nazivom Karlovac 2. Sada ViK kao nositelj i krajnji korisnik projekta ulazi u sljedeću fazu, a to je ugovaranje projekta. Sve što je bilo zadano od strane Jaspersa kroz više nekoliko negativnih mišljenja je ispravljeno u razdoblju od svibnja do rujna 2019. U 9. mjesecu 2019. smo dobili usmeno pozitivno mišljenje Jaspersa i sada je konačno stiglo pisano odobrenje, rekao je Rogoz zatraživši od svih podršku za svoju nasljednicu Katarinu Malenicu, koja će ViK preuzeti do provođenja natječaja za novog direktora ili direktoricu.

Otkrio je kako on idući četvrtak prelazi u privatnu tvrtku, a Radio Mrežnica doznaje da ostaje u Karlovcu te će raditi u svojoj struci.

Gradonačelnik Mandić je pak obvezao sve koji nastavljaju raditi na projektu da ga moraju dobro provesti.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA U ZVIJEZDI

Sutra počinju prvi radovi i polaganje mimovoda u Haulikovoj i Samostanskoj te na Ruskom putu