Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac ZVIJEZDA Podijeli

Plan upravaljanja Zvijezdom je više od komunalne infrastrukture, ideja je vratiti 2000 ljudi

Mandić: Bez sadržaja i i vraćanja života u te građevine nismo ništa napravili

Plan upravljanja Zvijezdom više je od samo uređenja komunalne infrastrukture. Rekao je to na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Damir Mandić prilikom donošenja ovog plana.

– Ako sadržajima ne oplemenimo i ne vratimo život u te građevine nismo napravili ništa. Ovaj Plan upravljanja je sve samo nije priča o komunalnoj infrastrukturi, naglasio je Mandić.

Iako nije najvažnija, komunalna infrastruktura bit će ipak ključna za pokretanje nekih zastalih projekata, poput Hotela Central.

– Hotel Central u ovom trenutku ima jednu veliku poteškoću – da su ga i sada napravili ne bi ga mogli staviti u funkciju jer kanalizacija u Haulikovoj doslovno propada, samo je pitanje kad će.

A  samo je pitanje vremena kada će u Zvijezdi doista i započeti radovi na uređenju komunalne infrastrukture – višemilijunskom projektu koji će najvećim dijelom biti financiran iz EU projekta Aglomeracije.

Nakon toga ideja je u povijesni dio grada vratiti stanovnike.

– Imamo ideje u Zvijezdu vratiti dvije tisuće stanovnika. Ekipa koja će upravljati odnosno vodila Plan upravljanja, njima će prvi zadatak biti doći do svakog onog koji ima adresu, prebivalište, sjedište u Zvijezdi.

Zvijezdom će upravljati gradski Odsjek za kulturnu baštinu, a Mandić najavljuje njegovo skorašnje pojačavanje.

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju