Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac AKTIVAN VIKEND Podijeli

Planinarsko društvo Dubovac ovog vikenda prešlo planinarski put od Dubovca do Ozlja; mališani su pak osvojili Klek

Veliki i mali planinari ovog vikenda uživali su u prirodi

I ove godine članovi PD „DUBOVAC“ Karlovac nastavili su tradiciju listopadske hodnje po Dubovačkom planinarskom putu. Put prolazi kroz karlovačko – ozaljsko podbrežje, od Ozlja preko Vodenice (538 m), sv. Križa (318 m), rijeke Dobre i Pl. kuće „ Zvonimir Plevnik “ na Kalvariji do Karlovca.

Svečano otvorenje puta bilo je 22.10.1983.god. u starom gradu Ozalj, a u prigodi obilježavanja 60-godišnjice Planinarskog društva „Dubovac“ i 100–godišnjice organiziranog planinarstva u Karlovcu.

Trasu puta u dužini od 28 km, 23 planinara je obišlo za 8 sati, uživajući u prekrasnom krajoliku, okupanom jesenskim bojama, prolazeći kroz stara sela s očuvanom arhitekturom starih seoskih kuća, upoznajući se s voćarsko – vinorodnim krajem, posutim zdanjima iz naše starije prošlosti.

Istovremeno polaznici Male planinarske škole „ Klinci i klinceze 2022“ subotnji dan su proveli u Ogulinu, zbog Kleka kolijevci hrvatskog planinarstva. U jutarnjim satima posjetili su Zavičajni muzej, a najduže se zadržali u dvije prostorije s postavom Alpinističke zbirke, koji je bio inspirativan i poticajan pri kasnijem usponu na sam vrh Kleka.

Nakon posjeta muzeju uslijedio je i obilazak Đulinog ponora, a potom se iz Bjelskog 18 školarca i 22 „pratitelja“ uputilo se najkraćom ali i najstrmijom stazom prema planinarskom domu Klek.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’