Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija DO VRHA Podijeli

Planinarsko društvo “Dubovac” počelo s višom planinarskom školom: Ture po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Italiji

Školu pohađa 12 polaznika koji već imaju planinarska znanja

Prva po redu viša planinarska škola u organizaciji Planinarskog društva Dubovac započela je s radom, a cilj joj je proširiti i nadograditi osnovna planinarska znanja i vještine.

Namijenjena je onima koji već imaju osnovna znanja i vještine, a sad ih žele unaprijediti, kroz praktični i teorijski dio nastave. Teoriju će učiti u prostorima PD-a Dubovac, a praksu na terenu, odnosno planinskim terenima od kojih su neki viši i od 3 tisuće metara. Njih 12 tako će stjecati nova planinarska znanja, a sve će trajati pola godine.

Obuka o kretanju po ledenjaku provoditi će se obavezno na ledenjačkom terenu, uz primjenu najviših mjera sigurnosti, objašnjavaju u PD Dubovac.
Imat će 14 predavanja, vježbe prve pomoći penjanja, 8 planinarskih tura, a sve će biti pod paskom planinara, vodiča, alpinista, instruktora HPS-a i HGSS-a.
Tijekom narednih gotovo šest mjeseci ( škola završava 16.08.2022.) održati će se 14 predavanja, vježbe prve pomoći i penjanja, 8 višednevnih planinarskih tura na terenima Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije.

 

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’