Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život KINO.HR PLAŠKI Podijeli

Plaški prvi i jedini u Karlovačkoj županiji s 3D digitalnim kinom

Kino se svečano otvara sutra na Dan općine kada će projekcije dva filma biti besplatne

Prvo  i jedino 3D digitalno kino, koje svojom opremom konkurira npr. Cinestaru, u Karlovačkoj županiji se sutra otvara u Plaškom.

Iako zvuči kao šala, ipak nije. Plaški će sutra, na Dan općine dobiti kino kakvo mnogi, pa i sam Karlovac, priželjkuju. Uređeno je u suradnji Općine i tvrtke Radar. Zajedničkim projektom na natječaju Ministarstva kulture povukli su za investicijske potpore 300 tisuća kuna, s 10 tisuća kuna priču je poduprijela i Karlovačka županija, a Općina je uložila još dodatnih 110 tisuća kuna.

Zadnje prikazivanje filma u kinu u Plaškom bilo je ’80. godina prošlog stoljeća

– U cijelom tom dijelu Karlovačke županije dvorana Doma kulture pokazala se adekvatnom za revitalizaciju u smislu redovitog kino programa. Ta se dvorana nekad koristila kao kino, ali već dugi niz godina nije u toj funkciji. Tako da smo u suradnji s Općinom realizirali tu viziju da se ta dvorana ponovo stavi u funkciju kinodvorane, kaže direktor Radara i začetnik KINO.hr mreže Marko Pekić.

Dvorana je obnovljena u potpunosti najmodernijom kino opremom koja uključuje i projekcijski, audio i 3D dio.

– Oprema u potpunosti odgovara najsuvremenijim standardima i kompatibilna je sa svim drugim najmodernijim kinima u Hrvatskoj, kaže Pekić, a na naše pitanje znači li to da imamo mali Cinestar u Plaškom odgovara:

– Tako je, što se tiče tog audio – vizulnog dojma u potpunosti je sve identično svim najopremljenijim kinima u državi.

Plaški po kinu korak ispred Karlovca

Karlovac je tako na žalost i dalje grad bez kina pogotovo bez 3D kina, ali ne i kino projekcija. Upravo zahvaljujući KINO.hr, ali i Kinoklubu Karlovac, Karlovčani nisu zakinuti za film i filmski ugođaj osim činjenice da projekcije nisu u kinu. Za to sada, kao i svi ostali građani Karlovačke županije – Slunjani, Ozaljčani, Ogulinci, Dugorešani i svi drugi, mogu “skoknuti” do Plaškog.

Ovaj vikend na velikom platnu bit će prikazana četiri filma. Sutra su projekcije besplatne jer općina slavi svoj dan.

– Dječji animirani film Stopalići bit će prikazan u 3D verziji u 17 sati i treći nastavak Johnnya Englisha, komedije s popularnim Rowanom Atkinsonom u 20 sati.

U nedjelju film Venom u 3D za samo 20 kuna

Od nedjelje započinje naplaćivanje ulaznica. Za samo 20 kuna toga dana svi koji dođu moći će gledati od 17 sati novi animirani film “Vili Kočnica” te od 20 sati u 3D vrlo popularni antijunak “Venom”.

KINO.hr Plaški filmove će u Domu kulture prikazivati dva puta mjesečno u obiteljskom, dječjem i terminu za odrasle, dva filma po vikendu.

Nakon otvaranja kina plan Općine i Radara je urediti ovu zgradu staru stotinjak godina. Prve na redu bit će stolice.

No, u Plaškom, otkrio nam je načelnik Pero Damjanović uoči današnje svečane sjednice Općinskog vijeća, planiraju i uređenje vrtića pa bi ovo malo i već dugo godina zapušteno mjesto moglo doživjeti novi procvat.

Pročitajte i ovo

SNIMA SE

Duga Resa u novoj Matanićevoj seriji: Kasar gotovo da glumi sebe