Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Sport VESLANJE Podijeli

Plavetić, Jarnjević i Romčević srebrni na velikoj međunarodnoj regati u Mariboru

Vuković je kod kadeta B zauzeo 4. mjesto, s manje od dvije sekunde zaostatka za osvajačem bronce.

Maja Plavetić, Tin Jarnjević i Roman Romčević, mladi veslači Karlovca, osvojili su srebrne medalje na 44. međunarodnoj regati održanoj na Bresterniškom jezeru u Mariboru u Sloveniji, koja je okupila 328 natjecatelja iz 24 kluba i hrvatske reprezentacije.

Mladim veslačima karlovačkog kluba bio je to prvi nastup na inozemnoj regati. Plavetić je srebro izborila u svojoj skupini utrke samaca za kadetkinje B s nešto manje od četiri sekunde zaostatka za veslačicom iz slovenskog Nautilusa. Jarnjević je bio drugi u svojoj skupini utrke samaca za juniore B iza predstavnika Bleda, kao i Romčević, koji je vrlo ugodno iznenadio drugim mjestom u svojoj skupini.

Blizu odličja bio je kadet Jakov David Vuković, koji je u vrlo uzbudljivoj utrci ušao u cilj kao četvrtoplasirani, s manje od dvije sekunde zaostatka za osvajačem brončane medalje.

– Ekipa me je danas oduševila. Oni su toliko predani, ozbiljni i uporni da rezultat jednostavno mora doći. Danas su svi pokazali da se na njih itekako može računati. Velik je to ponos za tek ‘upogonjeni’ klub. Još ima djece koja zaslužuju nastupati na regatama, no kako je bilo ljeto, za regate treba trenirati, tako da možemo svi očekivati puno medalja i dobrih rezultata iz našeg veslačkog kluba čim se redovno krene s treninzima. Interes za veslanje nam je iznimno bitan i jako nas veseli što se sve više djece želi baviti sportom, u našem slučaju veslanjem – kazao je nakon natjecanja Tihomir Jarnjević.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

SUKOB INTERESA?

Prostor u Sportskoj dvorani unajmio veslački klub čiji je predsjednik ujedno i zaposlenik Mladosti, direktor Uđbinac tvrdi da je sve transparentno, ali…