Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac PREMIJER U KARLOVCU Podijeli

Plenković na Logorištu: Napredujemo, box barijere su pravo rješenje za Koranu i Mrežnicu

Stigao u pratnji ministara Ćorića i Božinovića kako bi se uvjerio da ovoga puta u kućama nema metar i pol vode

Kao što vidite ovdje ovaj koncept box barijera je pravo rješenje i za Koranu i za Mrežnicu, hvala svima koji su se angažirali i požrtvovno pristupili ovom rješavanju.

Poručio je premijer Andrej Plenković koji je danas oko 13:20 posjetio Logorište.

– Ljude koje smo ovdje ranijih godina znali zateći sa skoro metar i nešto vode u njihovim prizemljima su sada zadovoljni. Sustav obrane od poplave ovdje se pokazao učinkovit. Znao sam tu doći na početku mandata pa nije bilo ni boks barijera. U svakom slučaju što i župan zna i svi koji se bave ovom temom u Karlovcu dugo, danas je puno bolje nego što je bilo prije godina. Napredujemo svake godine u svakom pogledu, dodao je Plenković.

Baš kao i ministar Ćorić jučer i Plenković je danas podsjetio na posebni zakon tzv. “lex Kupa” kojim se ubrzava rješavanje imovinsko – pravnih odnosa kako bi se sustav obrane od poplave.

Premijer je ustvrdio da su obranjene kuće i da je koncept boks barijera pravo rješenje za Koranu i Mrežnicu.

– Posebno mi je drago zbog Karlovca, da smo pod incijativom ministra Ćorića, u suradnji sa županom i gradonačelnikom, donijeli poseban zakon koji se odnosi na obranu od poplava, osobito Kupe. Danas gradonačelnik razgovara s tehničkom delegacijom EU kako bismo projekt koji je vrijedan 120 milijuna eura realizirali i na dugoročniji način pomogli Karlovčankama i Karlovčanima da visoke vode u gradu na četiri rijeke u budućnosti izazivaju što manje šteta i negativnih posljedica, rekao je Plenković.

Uz njega su danas područje uz Mrežnicu i Koranu u Karlovcu obišli i ministri Ćorić i Božinović te direktor Hrvatskih voda Đuroković.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”