Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Hrvatska EZOP Podijeli

Plenković neraspoložen za basne i bez odgovora na koju ga životinju podsjeća “ljepotan s Pantovčaka”

Ovo nije sukob nas dvojice. Predsjednik je pogriješio u proceduri izbora predsjednika Vrhovnog suda pa sada frustriran vrijeđa

Korijen Milanovićeve frustracije je u tome što je politički i pravno poražen pa zato vrijeđa, rekao je premijer Andrej Plenković u Karlovcu.

Dobre sam volje i ne želim je pokvariti njegovim primitivnim izjavama, a ne želim ni njemu pogoršati dan, dodao je Plenković.

Odustao od odgovora Milanoviću jer je dobre volje

-Ja sad imam izbor kao odgovoran premijer: hoćemo li se baviti basnama, filmovima ili ćemo se baviti odgovornim poslom. Ja ću danas odlučiti biti možda jako spor u svojim litanijama, ali razložan i argumentiran i odustat ću od odgovora o nekoj životinji na koju bi me predsjednik, nadasve normalan, fin, kulturan, pristojan, lijep čak, kakvi ružan, ljepotan, normalan ljepotan s Pantovčaka, mogao podsjećati, rekao je Plenković.

S današnjim protokolom, kojim na Plitvičkim jezerima nije bilo predviđeno zajedničko polaganje vijenaca dvojice predsjednika, Plenković kaže da nije bio upoznat.  Za njega je bio zadužen ministar Božinović.

-U ovom konkretnom slučaju nisam ni bio informiran da je bilo predviđeno bilo što drukčije od ovoga što je bilo sada. I ništa se nije strašno dogodilo.

Ovo nije sukob nas dvojice, Milanović je frustriran jer je pogriješio

I nema potrebe, dodao je Plenković, s Milanovićem išta rješavati u četiri oka. -Ovo nije sukob nas dvojice, predsjednik Republike je pogriješio u proceduri izbora predsjednika Vrhovnog suda pa sada frustriran vrijeđa.

-Ustavni sud je rekao da način na koji je predsjednik predložio profesoricu Đurđević nije u skladu s Ustavom i zakonom. Točka. On je taj koji je pogriješio. Ako si predsjednik republike, pravnik, imaš nekog iskustva, stalno lamentiraš da si bio premijer, onda valjda znaš kako se bira predsjednik ili predsjednica Vrhovnog suda, a ne dođeš u situaciju da sam sebe dovedeš u kut u kojem ti Ustavni sud kaže – repeticije. Što je to nego pravni poraz? U političkom smislu, poražen skroz. I onda što radi – frustriran vrijeđa okolo. To nije osobni sukob, to je njegova eksplozija frustracija i nezadovoljstva, to je bit, rekao je među ostalim premijer.

Pročitajte i ovo

NAPLATA

“Čestitka” države za Uskrs: Od Hrastova traži da im vrati novih 2,4 milijuna kuna