Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život DRUGI KRUG PO ISTOJ FORMULI Podijeli

Plenković o Brkiću: Mobilizirat će birače u BiH i dijaspori

Svaki je glas bitan i svi trebaju biti angažirani. Ministar Butković: Brkić i prije 5 godina angažiraniji u 2. krugu

Uključivanje zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića u kampanju Kolinde Grabar Kitarović, u Karlovcu su danas komentirali premijer Andrej Plenković i ministar Oleg Butković.

Svaki je glas bitan i svi trebaju biti angažirani, rekao je Plenković na inzistiranje novinara da kaže zašto Brkić nije bio angažiran i u prvom krugu. Tako je bilo i prije pet godina, naglasio je Butković.

– On će raditi da mobilizira dio naših birača i u BiH i u dijaspori, dodao je Plenković.
-Ako se sjećate 2014. najprije nije bio snažno angažiran, bio je netko drugi šef stožera i onda je on kasnije preuzeo pa sad idemo s istom formulom. Neće on sam doprinijeti pobjedi naše kandidatkinje. Moramo se svi angažirati, i on i svi mi, rekao je Butković.

Zbog tri četvrtine birača koji u prvom krugu nisu glasali za aktualnu predsjednicu, premijer je ponovio što je bit ove političke utakmice u drugom krugu.

– Važno je da ljudi ne zaborave kako je bilo u vrijeme mandata Milanovića koji je dodatno zadužio Hrvatsku za 70 milijardi kuna, a naša vlada u mandatu ove predsjednice, ne samo da je rapidno krenula smanjivati javni dug, da smo najbrži u Europi što se toga tiče, nego u apsolutnim iznosima. Prema tome velika je razlika između naših postignuća i onih rezultata odnosno slabih i propuštenih prilika koje je imala SDP-ova vlada koju je vodio protukandidat predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo

KONTAKTI ZARAŽENIH

13 radnika tvrtke u Generalskom ostalo doma, a i 3 djelatnika policije