Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život BEZ OGRADA Podijeli

Plenković o ilegalnim migracijama: BiH nam je prevažna, nećemo dizati žice i barikade između Hrvata i Hrvata

Hrvatsku granicu čuva 6.500 policajaca, bez da dižemo bodljikave žice

Bosna i Hercegovina nam je prevažna, nismo i nećemo dizati bodljikave žice niti graditi barijere prema njoj, rekao je premijer Andrej Plenković na obljetnici HDZ-a Karlovačke županije kojoj je nazočio kao predsjednik stranke.

Govoreći o jačanju hrvatske policije Plenković je naime, govorio i o problemu nezakonitih migracija kojih ima i u Karlovačkoj županiji jer je na migrantskim rutama.

– 6500 hrvatskih policajaca koji bdiju nad hrvatskom granicom, koja je jedna od najdužih s trećim zemljama, nečlanicama unije u Europi. Dulja je naša granica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom nego granica između Finske i Rusije. I sve to radimo bez da dižemo bodljikave žice i gradimo barijere jer nam je Bosna i Hercegovina prevažna kao partner, kao država u kojoj su Hrvati konstitutivni narod. Zbog toga nećemo dizati žice niti barikade između Hrvata i Hrvata. To nije politika HDZ-a, nije bila ni politika predsjednika Tuđmana, a neće biti niti jednom politika Hrvatske demokratske zajednice, rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo

BUKA PO LJETI

Glazbeni ljetni kamp sutra u Ladvenjku