Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život ČISTE RUKE Podijeli

Plenković popio kavu u Karlovcu, Jelić mu dao gel za ruke, a Medved bez obzira na koronu očekuje veliku izlaznost

“Razgovarat ćemo sa županijskom organizacijom na vrijeme”, kaže Medved oko Jelićeve odluke o nekandidiranju

Dio tima “Odvažno za Hrvatsku” Andrej Plenković, Zdravka Bušić i Tomo Medved susreli su se s članovima HDZ-a u Karlovcu pred sutrašnje unutarstranačke izbore. Učinili su to na otvorenom, na terasi Papa’s, uz kavu, ali bez rukovanja, no čistih i dezinficiranih ruku.

Plenković nije davao izjave, učinio je to umjesto njega Tomo Medved koji se kandidirao za potpredsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Očekuje veliku izlaznost članstva, bez obzira na korona virus, i u konačnici pobjedu tima kojeg predvodi aktualni predsjednik Plenković.

– Očekujemo da će članovi prepoznati tim kao odgovor na izazove i da će cijeli tim na čelu s Andrejom Plenkovićem dobiti povjerenje članova Hrvatske demokratske zajednice, rekao je Medved.

HDZ-ovci će sutra birati na više od 500 mjesta na kojima su osigurane sve zaštitne mjere.

– Vjerujem da će izbori proći u najboljem redu. Pozivam članove koji će izaći na izbore, ali i biračke odbore da se strogo pridržavaju preporuka stožera kako ni na koji način ne bi ugrozili svoje zdravlje. Apeliram na članove da ne idu na birališta u velikim grupama, naglasio je Medved.

Zbog mailovima i SMS-ovima kojima se, kako je rekao, “bombardira članove HDZ-a” sadržajima kojima se pokušava zbuniti članstvo, Medved očekuje da će središnje Izborno povjerenstvo HDZ-a utvrditi tko to čini.

– Iz nekih SMS poruka koje sam vidio pokušava se zbuniti članstvo određenim kombinatorikama nekakvih težnji određenih kandidata. Može se otprilike iščitati tko stoji iza toga. Očekujem da će središnje Izborno povjerenstvo reagirati na to i poziv je članovima, a kolegama koji se služe ovakvim metodama je poziv da prestanu s tim, da ne muče članstvo jer neće s tim postići efekt koji žele. Vjerujem u članstvo HDZ-a, njihovu mudrost i da će u konačnici donijeti pravu odluku, kaže Medved.

Na naš upit kako komentira najavu još uvijek aktualnog šefa HDZ-a Karlovačke županije Damira Jelića da se neće kandidirati ni za jednu funkciju na skorašnjim izborima unutar stranke na lokalnoj razini, Medved je odgovorio kako će vrlo brzo Predsjedništvo HDZ-a razgovarati sa županijskom organizacijom.

– Županijska organizacija će imati svog kandidata ili kandidatkinju na vrijeme.

Pročitajte i ovo

BUKA PO LJETI

Glazbeni ljetni kamp sutra u Ladvenjku