Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život SAVJET ČLANOVIMA Podijeli

Plenković sa stranačkog skupa u Karlovcu poručio članovima: Nisu devedesete pa dobro birajte na izborima

Plenković je u Karlovcu boravio u danas otvorenom Domu HDZ-a, u društvu brojnih suradnika i ministara

Izazovi nisu kao devedesetih, zato dobro odabirite na predstojećim unuarstranačkim izborima, poručio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stranačkim kolegama u Karlovcu na obilježavanju 30. obljetnice osnutka HDZ-a Karlovačke županije.

Proslava je održana u novom, jedinstvenom Domu HDZ-a u karlovačkoj Zvijezdi gdje se uz Plenkovića bili brojni ministri. Posebna zahvala išla je utemeljiteljima stranke. Prikazan je i film “Iz sna u slobodu” o osnivanju stranke na ovom području.

– Ne zaboravljamo temelje. Rijetko kada se osjeća to nacionalno zajedništvo kao tih devedesetih, poručio je Plenković nakon što  je odgledao film. Uz postignuća njegove vlade u posljednje četiri godine naglasio je kako su pred nama parlamentarni, ali prije toga i unutarstranački izbori u HDZ-u. Podsjetio je da je upravo ova stranka jedina u Hrvatskoj uvela izravno biranje svoga čelništva naglasivši kako je to ogroman iskorak zbog kojega članovi moraju pažljivo birati.

– Zato je važno da svi dobro razaberete koje su opcije vama, koje su odgovornosti pred Hrvatskom demokratskom zajednicom i koji je smjer koji stranka treba imati da bi odgovorno upravljala izazovima 2020. Ti izazovi nisu isti kao ’90. Danas hrvatsko pitanje znači nastavak gospodarskog rasta, danas je hrvatsko pitanje demografska politika, hvatanje koraka sa četvrtom industrijskom revolucijom, digitalnim društvom i digitalnim gospodarstvom, kako iskoristiti zeleni plan Europske komisije za transformaciju hrvatskoga gospodarstva, kako hrvatsko pitanje treba biti bolje obrazovanje naših mladih koje će omogućiti da budemo spremni za tržište rada 21. stoljeća. To neće uspjeti oni koji su lijeni, koji su spori u prilagodbi, oni koji nemaju temelje i specifična znanja, rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo

PAMETNA NJUŠKA

Krešimir i njegov Hermes su kao jedno i zajedno spašavaju živote: Ipak, igra lopticom je “kraj svijeta”