Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija 44,02 KM Podijeli

Plenković sutra u Karlovcu na potpisivanju ugovora za izgradnju drugog kolosijeka Hr.Leskovac – Karlovac

Prije potpisivanja ugovora Plenković će do dvojice Damira – župana i gradonačelnika na neslužbeni sastanak

Premijer Andrej Plenković sutra ujutro dolazi u Karlovac na potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije postojećeg i izgradnju drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac.

Riječ je o projektu vrijednom 3,5 milijarde kuna koji je u rujnu dobio pozitivno mišljenje za sufinanciranje iz fondova EU, a tada je najavljen i potpis ugovora do kraja godine. Ugovor će se potpisati u predvorju Željezničkog kolodvora u Karlovcu čiju bi zgradu također trebala obuhvatiti rekonstrukcija u sklopu ovog projekta.

Realizacija projekta podrazumijeva rekonstrukciju postojećeg i izgradnju drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac-Karlovac u duljini od 44,02 km na pruzi Zagreb – Rijeka i na trasi tzv. nizinske pruge koja će utjecati na konkurentnost luke Rijeka kroz poboljšanje njezine povezanosti s tržištima srednje Europe poput Mađarske, Slovačke i Poljske.
No, premijer ne dolazi sam. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisat će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, Ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić.

U pratnji predsjednika Vlade bit će ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Nikolina Brnjac te državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

Pročitajte i ovo

STARE DALE SVOJE

Nove pumpe u vodocrpilištu Novigrad vrijedne 800 tisuća kuna pumpat će 50 litara vode u sekundi