Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac ŠEF KASNIO VIŠE OD SATA Podijeli

Plenković u Karlovac došao poduprijeti Mandića i Furdek Hajdin. Nada se njihovoj pobjedi

Ovo je prvi puta da je šef stranke došao na predaju kandidacijskih listi HDZ-a za funkciju gradonačelnika i župana

Nadam se pobjedi. Ako oni budu dobili potporu birača s obzirom na njihova postignuća onda će to biti u prvom krugu, a ako bude to trebalo potvrditi u drugom krugu, onda će to biti drugi krug, ali ja vjerujem u njihovu pobjedu.

Rekao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković koji je danas u Karlovcu prisustvovao predaji potpisa za kandidature za gradonačelnika i Gradsko vijeće Karlovca te župana i Županijsku skupštinu.

Snažnu potporu je došao dati kandidatu za gradonačelnika Karlovca Damiru Mandiću ili kako je rekao “svom prijatelju i čovjeku koji je zaista imao intenzivan mandat i ostvario brojne projekte za dobrobit svih Karlovčanki i Karlovčana” te Martini Furdek Hajdin koja je kandidatkinja za županicu.

Ona je jedna od tri žene kandidatkinje HDZ-a na ovim lokalnim izborima.

Potpora Mandiću i Furdek Hajdin, ali i svim ostalim HDZ-ovim kandidatima

-Mislim da je ona kao arhitektica spremna raditi i graditi brojne projekte u sljedeće četiri godine ovdje u Karlovačkoj županiji. Vlada Republike Hrvatske i naravno HDZ i cijelo vodstvo će ne samo njima već i ostalim kandidatima i kandidatkinjama u Karlovačkoj županiji davati snažnu potporu kao i do sada. Očekujem da će sve ovo što su radili u proteklom mandatu za dobrobit svih ljudi ovdje u Karlovačkoj županiji i gradu Karlovcu, biti prepoznato, naglasio je.

Što se tiče HDZ-a, kaže, da će i dalje težiti k tome da budu daleko najsnažnija stranka na lokalnoj razini.

-Na prošlim izborima imali 61 % na razini župana, 44 % na razini gradova, 46 % na razini općina. Dakle, HDZ je u tom pogledu daleko najsnažnija stranka diljem Hrvatske. Očekujem sličnu situaciju i u Županijskoj skupštini i vijeću ovaj put i da budemo kao i inače blizzu 50 %, rekao je Plenković.

Da Plenković nije kasnio, HDZ bi potpise predao skoro u isto vrijeme s oporbom

Da Plenković danas nije u Karlovac kasnio više od sat vremena predaja potpisa za Gradsko vijeće i gradonačlelnika dogodila bi se u isto vrijeme kada su ih predati došli kandidati s liste Možemo i Nove ljevice.

Ovako su to Draženka Polović i Dimitrijie Birač s ekipom odradili prvi.

Ispred gradskog Magistrata našao se i SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačečlnika Davor Petračić. Listu nije predavao, to će učiniti sutra, ali je u izbornom povjerenstvu sređivao tehnikalije. U trenutku dolaska premijera bio je ispred magistrata. Razmjenili su kurtoazne pozdrave.

Inače, ovo je prvi puta da je šef stranke došao na predaju listi svojih stranačkih kandidata za gradonačelnika i županicu.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini