Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Hrvatska NIJE PRIŠA Podijeli

Plenković u Karlovcu: Stranka mi je dala potporu za rekonstrukciju Vlade, opseg i koliko, ja ću odlučiti

Rekonstrukcija je nešto što ću sam napraviti, rekao je šef HDZ-a

Sva tijela stranke su mi dala potporu za promišljanje o rekonstrukciji Vlade Republike Hrvatske”, kazao je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković nakon današnjeg sastanka u Karlovcu.

-Rekonstrukcija je nešto što ću sam napraviti. U kojem opsegu i koliko, to ću ja odlučiti, rekao je.

Sastanke je opisao dobrim i korisnim.

“Danas sam dobio mandat da krenem u promišljanja o tome, dopustite mi da uzmem vrijeme da razmislim o tome, od danas do kad se to dogodi, neću govoriti o tome ništa. Kad sve dogovorimo ćemo vas obavijestiti”, rekao je.

”Čuli smo od domaćina kako se razvija grad Karlovac”, dodao je Plenković i poručio da su spremni pomoću razvoju županije

Dodao je i da će se 14. svibnja obilježiti 100. rođendan Franje Tuđmana, da će opći Sabor HDZ-a biti 11. lipnja, a i da su “razgovarali o činjenici da imaju nove okolnosti”.

Govoreći o prijetnjama ministrici Nataši Tramišak, Plenković je rekao da ako postoje prijetnje, on smatra da to treba znati i da bi volio da je odmah saznao za to, a ne iz medija, kasnije. 

-Prije svega me interesira njezina sigurnost, treba li joj zaštita, policija, ministar MUP-a ili ja”, rekao je pa dodao da ministrica Tramišak i on imaju jako dobre odnose.

Upitan o prijetnjama dodao je: “Mi non stop primamo prijetnje, non stop. To se zbiva često, čovjek je došao pucati”.

Komentirao je i navode o Tomislavu Ćoriću:

“Nisam čuo tu izjavu da Ćorić ne bi želio više biti u Vladi. On je bio jedan od najaktivnijih na sastanku. Ćorić je danas išao na sastanak u Pariz. Njega ćete pitati želi li ostati i dalje. Mi smo danas govorili o cijeni nafte, struje i plina”.

“Nema nikakve priše da se danas sve elaborira. Dobro je napraviti određene promjene, osnažiti Vladu s novom energijom”, kazao je.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Danas sunčano i vruće, sutra promjena vremena