Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac KARLOVAČKA KONVENCIJA? Podijeli

Plenković za Radio Mrežnicu: Ne znam hoće li biti Karlovačke konvencije, ali dogodine bi moglo biti manje vode u kućama nego sad

Upitan mogu li Karlovčani očekivati barem “Karlovačku konvenciju protiv poplava”, premijer kaže: To baš ne znam, ali činimo sve što možemo

Činimo najviše što možemo i trebamo ovdje za naše ljude u Karlovcu, rekao je u kratkom razgovoru za Radio Mrežnicu hrvatski premijer Andrej Plenković. “Karlovčani mogu računati na nas”, rekao je premijer.

Prisjetio se svojih posjeta Karlovcu pa pokazao zavidno znanje lokalnih geografskih pojmova, od Logorišta, Male Švarče, preko Mostanja koje ugrožavaju Mrežnica i Korana, do ostalih dijelova karlovačkog prstena koje ugrožava Kupa.

– Stvarno poznajem situaciju ovdje, znate i sami da sam ovdje i prije dolazio, stalno smo u kontaktu s Damirom Jelićem, a i s Mandićem, mi smo svi prijatelji i želimo pomoći, znamo što treba činiti, rekao je premijer za Radio Mrežnicu.

Silno mu je drago što se box barijerama pomoglo ljudima na Logorištu, Maloj Švarči i Mostanju jer zna da su zadnjih godina bili na višestrukom udaru poplava. – I sami znate da je šteta ljudima ovdje bila velika i dobro je što su se stvari počele mijenjati, rekao je Plenković.

Upitan mogu li Karlovčani očekivati barem “Karlovačku konvenciju protiv poplava”, premijer kaže: – To baš ne znam, ali bude li dogodine manje vode u kućama nego sad, bit će to napredak.

 

Pročitajte i ovo

DEBAKL RESTARTA

HDZ pobijedio diljem Karlovačke županije, osim u Kamanju i Plaškom