Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija STIŽU UŠTEDE Podijeli

Počela energetska obnova zgrade Doma zdravlja Duga Resa vrijedna više od 1.7 milijuna kuna

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014–2020.’ u iznosu od 911.897,92 kuna.

DUGA RESA – Građevinska skela postavljena na zgradu Doma zdravlja Duga Resa u Jelačićevoj ulici prvi je korak u realizaciji projekta energetske obnove zgrade, kao i drugih neophodnih građevinskih zahvata.

Ravnateljica Melita Trgovčić kaže da su sva potrebna sredstva osigurana pa ovaj veliki posao može početi. Kad obnovljena zgrada bude puštena u funkciju, a to bi trebalo biti u lipnju 2020. godine, ušteda na energentima trebala bi biti čak 69.77 posto – ističe Trgovčić.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014–2020.’ u iznosu od 911.897,92 kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.729.387,50 kuna, a preostali iznos čine vlastita sredstva korisnika, odnosno Doma zdravlja Duga Resa, kao i potpora Fonda za zaštitu okoliša u iznosu od 117 tisuća kuna. Osim državnog novca, kao i onog iz EU fondova, i njihov osnivač Karlovačka županija pomogla je pogurati ovaj projekt.

Akutni problem nedostatka liječničkog i drugog osoblja nije mimoišao ni ovu ustanovu. Najteža situacija je u Bosiljevu, kaže ravnateljica, gdje radi liječnik koji je u mirovini. Slično je i u Netretiću. Natječaji za liječnike i ostalo medicinsko osoblje konstantno su raspisani, ali novih zainteresiranih kadrova vrlo je malo – požalila se ravnateljica Melita Trgovčić.

Pročitajte i ovo

POSJET PREMIJERA

Andrej Plenković danas u Slunju