Radio Mrežnica
U CENTRU KARLOVCA Podijeli

Počela energetska obnova zgrade OŠ “Braća Seljan” u kojoj je karlovački MIOŠ

Energetska obnova ove zgrade vrijedna je 2,7 milijuna kuna

Na zgradi Osnovne škole “Braća Seljan”, u koju još uvijek idu učenici karlovačke srednje Mješovite industrijsko – obrtničke škole, uskoro će započeti energetska obnova. Investicija je ukupno vrijedna 2,7 milijuna kuna, a s 1,4 milijuna kuna sufinancira je Europska unija.

Osim što će zgrada u samom centru grada dobiti reprezentativniji izgled ona će, kao i kod svi sličnih projekata energetske obnove, postati štedljivija. Trenutno energiju rasipa jer je u energetskom razredu D, a nakon obnove prijeći će u razred B.

– Projektom je predviđena izvedba toplinske zaštite vanjskih zidova i stropa prema negrijanom prostoru, zamjena dijela vanjske stolarije, zamjena postojećih flourescentne LED rasvjetom i zamjena radijatorskih ventila, kaže voditelj projekta Robert Vodopić.

Prošlogodišnjim uređenjem dvije učionice i prelaskom u jednu smjenu, zapravo je započelo vraćanje zgrade u Domobranskoj pod okrilje škole “Braća Seljan”.

– To nam je povećalo broj učenika i za ovu školsku godinu tako da ćemo se moći raširiti. Budući da je ova škola u samom centru grada problem je dosta i buka, ali ovo će poboljšati kvalitetu samog rada. Planiramo i kabinetsku nastavu i boravak premjestiti na ljepše područje tako da ovo stvarno za našu školu znači jako puno, rekla je ravnateljica Jasmina Budinski.

MIOŠ je u ovoj zgradi od 1998., a kako na jesen odlaze na Gazu, ostat će prazna. Dovoljno je velika i da preuzme učenike OŠ Dragojle Jarnević kako bi i ta škola od jeseni mogla u jednu smjenu i imati produženi boravak, ali i da se dio prostora ponudi udrugama.

– To je jedan malo širi projekt. Ova cijela priča oko energetske učinkovitosti, mi u Gradu Karlovcu smo tome nastojali dati malo više dodanih vrijednosti. Vjerujem da će radovi biti odrađeni u roku, kvalitetno i mislim da ćemo i u ovom dijelu grada imati i malo reprezentativniju fasadu, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

Rok za energetsku obnovu zgrade je do 21. ožujka 2021., ali se očekuje da će projekt završiti i prije.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More