Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Karlovac U CENTRU KARLOVCA Podijeli

Počela energetska obnova zgrade OŠ “Braća Seljan” u kojoj je karlovački MIOŠ

Energetska obnova ove zgrade vrijedna je 2,7 milijuna kuna

Na zgradi Osnovne škole “Braća Seljan”, u koju još uvijek idu učenici karlovačke srednje Mješovite industrijsko – obrtničke škole, uskoro će započeti energetska obnova. Investicija je ukupno vrijedna 2,7 milijuna kuna, a s 1,4 milijuna kuna sufinancira je Europska unija.

Osim što će zgrada u samom centru grada dobiti reprezentativniji izgled ona će, kao i kod svi sličnih projekata energetske obnove, postati štedljivija. Trenutno energiju rasipa jer je u energetskom razredu D, a nakon obnove prijeći će u razred B.

– Projektom je predviđena izvedba toplinske zaštite vanjskih zidova i stropa prema negrijanom prostoru, zamjena dijela vanjske stolarije, zamjena postojećih flourescentne LED rasvjetom i zamjena radijatorskih ventila, kaže voditelj projekta Robert Vodopić.

Prošlogodišnjim uređenjem dvije učionice i prelaskom u jednu smjenu, zapravo je započelo vraćanje zgrade u Domobranskoj pod okrilje škole “Braća Seljan”.

– To nam je povećalo broj učenika i za ovu školsku godinu tako da ćemo se moći raširiti. Budući da je ova škola u samom centru grada problem je dosta i buka, ali ovo će poboljšati kvalitetu samog rada. Planiramo i kabinetsku nastavu i boravak premjestiti na ljepše područje tako da ovo stvarno za našu školu znači jako puno, rekla je ravnateljica Jasmina Budinski.

MIOŠ je u ovoj zgradi od 1998., a kako na jesen odlaze na Gazu, ostat će prazna. Dovoljno je velika i da preuzme učenike OŠ Dragojle Jarnević kako bi i ta škola od jeseni mogla u jednu smjenu i imati produženi boravak, ali i da se dio prostora ponudi udrugama.

– To je jedan malo širi projekt. Ova cijela priča oko energetske učinkovitosti, mi u Gradu Karlovcu smo tome nastojali dati malo više dodanih vrijednosti. Vjerujem da će radovi biti odrađeni u roku, kvalitetno i mislim da ćemo i u ovom dijelu grada imati i malo reprezentativniju fasadu, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

Rok za energetsku obnovu zgrade je do 21. ožujka 2021., ali se očekuje da će projekt završiti i prije.

Pročitajte i ovo

INVESTICIJA

24 stana, poslovni prostor, kancelarije, parkiralište – u novoj zgradi u Krležinoj u Novom centru u Karlovcu