Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac TRAJE DO LIPNJA 2021. Podijeli

Počela katastarska izmjera na Maloj Švarči. Do 2021. 350 hektara bit će uredno upisano u katastar i zemljišnu knjigu

Od 2008. godine u Karlovačkoj županiji sređeni su imovinsko pravni odnosi za više od 15 tisuća hektara prostora

Do lipnja 2021. u Karlovcu će trajati katastarska izmjera katastarske općine Mala Švarča. Radi se o projektu koji je poreknula Državna geodetska uprava, vrijednom 1,8 milijuna kuna.

Grad Karlovac ga iz svog proračuna podržava s čak 1,2 milijuna kuna jer je važan za taj dio grada. Uredne zemljišne knjige temelj su razvoja nekog kraja.

-U ovom dijelu je poslovna zona i mi ćemo u naredne tri godine riješiti sve one probleme koji postoje vezano uz imovinsko pravne odnose tj. upise u zemljišne knjige i u poslovnoj zoni, ali i kod privatnih vlasnika, rekao je gradonačelnik Damir Mandić. Nakon Male Švarče, i dijela Logorišta, uslijedit će i izmjera u Mahičnom.

Izmjerom na Maloj Švarči obuhvaćeno je 350 hektara površine koja će konačno biti uredno evidentirana u katastru i zemljišnoj knjizi.

– Od 2008. godine u Karlovačkoj županiji bili smo vrlo aktivni. Izmjerilo se i sredilo imovinsko pravnih odnosa za više od 15 tisuća hektara. U ovo područje uloženo je više od 30 milijuna kuna. Dodatno, na razini Vlade i Nacionalnog programa reformi sudjelujemo zajedno s Ministarstvom pravosuđa i nakon postupka izmjere slijedi postupak obnove odnosno osnivanja zemljišne knjige. Tako da će se dobiti kompletno sređeni papiri i u katastru i u zemljišnoj knjizi,  nagasila je načelnica nadležnog sektora u Državnoj geodetskoj upravi, Maja Pupačić.

Javna prezentacija projekta katastarske izmjere bit će 12. rujna u 18 sati u prostorijama Mjesnog odbora Mala Švarča.

Pročitajte i ovo

KRLEŽOM PROTIV KORONE

Optimizam u doba korone iz Karlovca: Nigdar ni tak bilo, da ni nekak bilo… Bit će OK!