Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Andreja je kao jedina žena u takvom poslu isprva je i sama bila žrtva vlastitih predrasuda. No ubrzo je shvatila da voziti kamion i nije toliko težak posao kakvim ga je ona zamišljala Voze ralicu, zidaju, popravljaju aute: 'Rekli su nam da se to ne može. Mi kažemo: Može se!' Njegova mama ima Alzheimerovu bolest ili demenciju i vrlo je slaba. To me navodi na misao da će doći trenutak u životu kada će njemu trebati dodatna njega, ispričala je 'Imam 23 godine, a moj dečko 71. Svi kažu da gubim vrijeme s njim, ali planiramo vjenčanje' Hoće li doći do dogovora, znat će se u srijedu. Nije bilo nikakvih uvjetovanja i ucjenjivanja", kazao je novinarima nakon sastanka u središnjici SDP-a BiH Milan Milićević, sadašnji prvi čovjek oporbene SDS Dodik i oporba nastavljaju bespoštednu borbu za državnu vlast u Bosni i Hercegovini Željko Sopić (48) novi je trener Gorice, posljednje plasirane momčadi SuperSport HNL-a. Nakon raskida s Igorom Angelovskim, predsjednik kluba Nenad Črnko donio je odluku da će do kraja polusezone momčad voditi Mensur Mujdža, dotadašnji trener juniora Gorice, a sad je bilo potrebno i dugoročno rješenje. Posljednji angažman Sopić je imao u azerbajdžanskom Sabahu. Kao glavni trener vodio je Rudeš, Dinamo II i Sabah FK. Sopić je 2016. bio vršitelj dužnosti trenera prve momčadi "modrih". U tri utakmice skupio je dvije pobjede i poraz. U kupu je pobijedio Veli Vrh, u prvenstvu Lokomotivu, a u skupini Lige prvaka izgubio je kod kuće od Juventusa (4-0). Željko Sopić novi trener Gorice

Županija REKORDNA BROJKA Podijeli

Počela nova pedagoška godina u vrtićima: Ove godine upisano rekordnih 333 mališana, cijena vrtića ostaje i dalje ista

Bez obzira na sva moguća poskupljenja, Grad garantira da se cijena neće mijenjati

S današnjim danom počela je nova pedagoška godina za one najmlađe, jasličare i vrtićance. Njih čak 1475 ušlo je u svoje lijepe vrtiće.

Od tih 333 novo upisanih mališana, svi imaju roditelje koji su zaposleni. S druge strane, 58 je djece koja nisu dobila vrtić, a radi se o obiteljima gdje je barem jedan roditelj bez posla.

Ipak, svoje mjesto u karlovačkim vrtićima ukupno je našlo 1475 djece.

Sve to financira Grad, i to u iznosu od 26 milijuna kuna, što je zapravo povećanje od 5,3 milijuna kuna u odnosu na prvotna predviđena sredstva iz gradskog proračuna.

– Grad sufinancira boravak svakog djeteta u vrtiću u iznosu od tisući i 430 kuna. Stoga, participacija roditelja iznosi maksimalno 680 kuna, istaknula je pročelnica Draženka Sila Ljubenko i nastavila:

– Grad posebnu brigu vodi i o zaposlenicima u vrtićima kojih ima preko 170. Za njih su osigurana sredstva za povećanje  plaća u iznosu od 4 posto od osnovice, što je sukladno povećanju u državnim i javnim službama.

Nema više baka servisa

Novi vrtić Zadobarje, koji je s radom počeo u 3 mjesecu, sada je proširio svoje kapacitete i upisao još jednu jasličku skupinu djece, pa sada imaju dvije takve skupine.

Novi način života diktira i nove potrebe, pa baka servis lagano odlazi u zaborav, što stvara veliki pritisak na vrtiće.

Ipak, Zadobarje je odgovorilo postavljenim kriterijima i nastavljaju dalje s uređenjem:

– Prostor smo kompletno opremili novom opremom, didaktikom. Unutra smo prilagodili sve što je trebalo prilagoditi, od kuhinje, wc-a. Sada su krenuli radovi na vanjskom uređenju. Trenutno se uređuje vanjsko igralište, kazala je ravnateljica Danka Pavletić.

Još jedna odlična vijest u svemu, koju je potvrdio i sam gradonačelnik Damir Mandić, je u tome da se cijena vrtića ove godine neće mijenjati.

Također, bez obzira na sva moguća poskupljenja energenata, rada, pa i vrtićke usluge, cijena vrtića u 2023. godini za prvih 6 mjeseci također bi trebala ostati ista, istaknuo je Mandić.

 

L. Grčić

 

Pročitajte i ovo

TEMA NOGOSTUP

Karlovački SDP oštro po gradskom sustavu: Ekipa iz Grada ne zna raspolagati novcem, a stanovnike Hrnetića smatraju građanima drugog reda