Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Crna kronika POSTUPAK IZ POČETKA Podijeli

Počelo ponovljeno suđenje Damiru Matanu za ubojstvo supruge Snježane

Opet je priznao ubojstvo, ali ne i obiteljsko nasilje

Ponovljeno suđenje Karlovčaninu Damiru Matanu za ubojstvo supruge Snježane u srpnju 2015. počelo je danas na Županijskom sudu u Karlovcu.

Damir Matan je ranije nepravomoćno osuđen na 31 godinu zatvora zbog teškog ubojstva supruge, ali Vrhovni sud je presudu ukinuo jer smatra da nije dovoljno nedvojbeno dokazano da je riječ o “teškom ubojstvu bliske osobe koju je okrivljenik i prije zlostavljao”.

I ovoga puta, Matan je nakon čitanja optužnice priznao ubojstvo supruge puškom. U nju je najprije pucao u lice, a zatim u leđa. Nije priznao da ju je i prije psihički i fizički zlostavljao.

Svoje svjedočenje o tome da su se Damir i Snježana svađali zbog ljubomore, alkoholizma i financija, danas su ponovile punica i kći odbivši blagodat nesvjedočenja protiv srodne ili bliske osobe. Brat okrivljenika Božidar Matan u svom je svjedočenju opovrgnuo da je vidio neka prijašnja zlostavljanja ili da je o njima imao saznanja. Potvrdio je da mu se brat liječio od alkoholizma, ali, kako je rekao, ništa nije upućivalo na obiteljsko nasilje.

Ukoliko se novim suđenjem dokaže da je Matan počinio teško ubojstvo bit će kažnjen dugotrajnim zatvorom od 21 do 40 godina, ali ako se utvrdi da se radilo o kaznenom djelu ubojstva kazna zatvora neće biti kraća od deset godina.  Suđenje se nastavlja sutra.

Foto: Arhiva

Pročitajte i ovo

VIKEND IZVJEŠTAJ

Krađa u dugoreškom kafiću, a u Ogulinu uhvaćen mladi pijani vozač