Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se u ponedjeljak s predsjednikom talijanske vlade Giuseppeom Conteom kako bi riješili prijepore o planu gospodarskog oporavka nakon pandemije koronavirusa. Kako prenosi njemačka agencija dpa, talijanski premijer Conte trebao bi doći na sastanak u dvorac Meseberg u okolici Berlina u 14 sati a dvoje lidera bi nakon sastanka oko 17,30 trebali održati konferenciju za novinstvo. Uoči samita europskih lidera koji se očekuje krajem tjedna Merkel će u utorak u svom uredu u Berlinu ugostiti i španjolskog premijera Pedra Sancheza. Uz oko 35 tisuća smrtnih slučajeva prouzročenih koronavirusom Italija je suočena s ozbiljnim gospodarskim posljedicama pandemije. Kako se očekuje, Merkel i Conte razgovarat će o Europskom stabilizacijskom mehanizmu (ESM) u okviru kojega bi Italija mogla dobiti 36 milijardi eura povoljnih zajmova kao pomoć njezinom gospodarstvu za koje je u ovoj godini predviđen pad od 10 posto. No ova je ponuda potaknula i prijepore unutar Italije i to zbog činjenice da je ESM dospio na loš glas zbog bolnih ciklusa štednje nužnih da bi se tijekom dužničke krize unutar eurozone dobilo zajmove. Lideri država članica EU sastat će se u petak i subotu u Bruxellesu kako bi razmotrili plan Europske komisije o paketu pomoći vrijednom 750 milijardi eura namijenjenom gospodarskom oporavku. Planom je predviđena bespovratna raspodjela 500 milijardi eura državama članicama te još 250 milijardi eura kroz zajmove. Ovaj prijedlog sporan je nekim članicama Unije nezadovoljnim omjerom između bespovratnih sredstava i zajmova kao i kriterijima za dodjelu tih sredstava. Merkel i Conte se sastaju, tema je oporavak gospodarstva Sve što čine je da se pojave i nestanu, a zatim se vrate, samo da nestanu još jednom kad stvari postanu previše neugodne. Ako ste pametni i zapravo imate neko dostojanstvo odmaknuti ćete se od njih Tko je boomerang dečko? On stalno bježi i ponovno se vraća Talijanski mediji su nagađali kako će ga Antonio Conte izbaciti iz momčadi, ali prevažan je igrač i to si talijanski trener ne može priuštiti. Marcelo će večeras zaigrati protiv Torina... Inter kaznio Broza sa 100.000 € zbog vožnje u pijanom stanju... Kako su napisali na svojim stranicama, dugo su nadgledali i istraživali nelegalnu trgovinu automobila i dijelova na području grada Mostara, Gruda, Konjica i Posušja Hercegovački inspektori u akciji zaplijenili čak 125 automobila

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Počeo Europski tjedan mobilnosti, u Karlovcu 15. puta za redom

Cilj je osim uklanjati arhitektonske barijere, potaknuti sve građane na više kretanja

Petnaestu godinu za redom u Karlovcu se obilježava Europski tjedan mobilnosti. Počeo je danas kada su predstavnici Udruge osoba s invaliditetom s djecom iz karlovačkog vrtića Gaza obišli autentične lokacije iz edukativne slikovnice “Nino te vodi po Karlovcu”.

Tajnica i koordinatorica županijskog Saveza udruga osoba s invaliditetom Veronika Lendler prije toga je istaknula kako se u Karlovcu napravilo puno na pristupačnosti i mobilnosti i to ne samo uklanjanjem arhitektonskih barijera.

– Sretni smo što ustanove koje su vlasništvu Grada, različite organizacije rade na svim elementima pristupačnosti – komunikacijskim, ekonomskoj i arhitektonskoj

Za osiguravanje pristupačnosti osobama s invaliditetom sutra će Domu zdravlja Karlovac biti uručena nagrada Plavi cvijet.
Cilj tjedna mobilnosti je pokrenuti na kretanje sve građane, naglašava dogradonačelnica Andreja Navijalić.

-Pozvala bih sve da se aktivno uključe u Tjedan mobilnosti koristeći više svoje noge i neka druga prijevozna sredstva, a manje automobile. Isto tako, da i tijekom godine budu uključeni u priču osobne mobilnosti kroz različite druge vidove prijevoza, a ne da smo toliko usmjereni na motorna vozila, dodala je Navijalić.

A mogućnosti za kretanje do subote će u Karlovcu biti pregršt. Već sutra učenici će šetati po Vrbanićevom perivoju uz Josipa Šuta. U srijedu Nino opet vodi po Karlovcu, a u četvrtak kod žabe karlovačka policija i HAK provest će akciju Sigurno u prometu, a Crveni križ pokazati pružanje prve pomoći. U petak županijska Razvojna agencija organizira vožnju biciklima od Aquatike do Papasa. Posljednjega dana, u subotu, održat će se akcija Hodaj s nama. Turistička šetnja kreće sa Starog placa s vodičima i piknikom na Foginovom kupalištu.

Pročitajte i ovo

PLES S VIRUSOM

Mandić: Pred nama su izazovna vremena, za kreativne i inovativne ljude