Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Počeo Europski tjedan mobilnosti, u Karlovcu 15. puta za redom

Cilj je osim uklanjati arhitektonske barijere, potaknuti sve građane na više kretanja

Petnaestu godinu za redom u Karlovcu se obilježava Europski tjedan mobilnosti. Počeo je danas kada su predstavnici Udruge osoba s invaliditetom s djecom iz karlovačkog vrtića Gaza obišli autentične lokacije iz edukativne slikovnice “Nino te vodi po Karlovcu”.

Tajnica i koordinatorica županijskog Saveza udruga osoba s invaliditetom Veronika Lendler prije toga je istaknula kako se u Karlovcu napravilo puno na pristupačnosti i mobilnosti i to ne samo uklanjanjem arhitektonskih barijera.

– Sretni smo što ustanove koje su vlasništvu Grada, različite organizacije rade na svim elementima pristupačnosti – komunikacijskim, ekonomskoj i arhitektonskoj

Za osiguravanje pristupačnosti osobama s invaliditetom sutra će Domu zdravlja Karlovac biti uručena nagrada Plavi cvijet.
Cilj tjedna mobilnosti je pokrenuti na kretanje sve građane, naglašava dogradonačelnica Andreja Navijalić.

-Pozvala bih sve da se aktivno uključe u Tjedan mobilnosti koristeći više svoje noge i neka druga prijevozna sredstva, a manje automobile. Isto tako, da i tijekom godine budu uključeni u priču osobne mobilnosti kroz različite druge vidove prijevoza, a ne da smo toliko usmjereni na motorna vozila, dodala je Navijalić.

A mogućnosti za kretanje do subote će u Karlovcu biti pregršt. Već sutra učenici će šetati po Vrbanićevom perivoju uz Josipa Šuta. U srijedu Nino opet vodi po Karlovcu, a u četvrtak kod žabe karlovačka policija i HAK provest će akciju Sigurno u prometu, a Crveni križ pokazati pružanje prve pomoći. U petak županijska Razvojna agencija organizira vožnju biciklima od Aquatike do Papasa. Posljednjega dana, u subotu, održat će se akcija Hodaj s nama. Turistička šetnja kreće sa Starog placa s vodičima i piknikom na Foginovom kupalištu.

Pročitajte i ovo

VIŠE BI JELI I PILI

Četvorka za četiri karlovačke manifestacije. Posjetiteljima nedostaje bolja ponuda hrane i pića