Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija RADOVI MOGU POČETI Podijeli

Počinje energetska obnova dugoreške bolnice – do svibnja bolnica će raditi smanjenim kapacitetom

Projekt je vrijedan 10,4 milijuna kuna, a bolnica će dobiti novu fasadu, kotlovnicu na pelete i fotoelektranu za napajanje bolničke rasvjete

Potpisivanjem ugovora o izvođenju radova službeno je danas započeo projekt Energetske obnove Specijalne bolnice za produženo liječenje u Dugoj Resi.

Posao vrijedan 10,4 milijuna kuna dobila je dugoreška tvrtka Kolos koja bi do kraja travnja iduće godine, zajedno s tvrtkama Ena i Frak, trebala završiti postavljanje energetski učinkovite ovojnice, nove kotlovnice na pelete i fotoelektrane za napajanje bolničke rasvjete.

Ovo je još jedan projekt Karlovačke županije u Dugoj Resi, naglasio je župan Damir Jelić. Naime uz 6 milijuna kuna koje su bespovratno stigle iz EU fondova, županija je projektu dala potporu od 2 milijuna kuna.

Županija je za projekte energetske učinkovitosti u Dugoj Resi do sad izdvojila značajne novce – za Srednju školu, Gornju školu, Dom zdravlja te sada za bolnicu

– Ovaj projekt i ulaganje će naprosto uroditi uštedama koje onda možemo transferirati upravo u dvije najbitnije stvari, a to su medicinsko osoblje s tehničkim pomagalima koja su najbolja.

– Očekuje se velika ušteda na energentu. Trošak za lož ulje do sad je bio 5 milijuna kuna, a da ne govorimo da je ovo sada i ekološko gorivo, dodala je ravnateljica dugoreške bolnice Višnja Mihalić Mikuljan.

Njena zamjenica za kvalitetu Jadranka Golubić najavila je da će s početkom građevinskih radova bolnica raditi smanjenim kapacitetom.

Od kad je izgrađena (etapno) dugoreška bolnica nije “doživjela” ovakvo ulaganje od 10,4 milijuna kuna

– Možda već sljedeći tjedan počnu radovi, ali to su planovi izvođača, no vjerujem da će to biti uskoro s obzirom da nam se bliži sezona grijanja, a u ovom periodu bi trebalo upravo tu fazu riješiti, da uđemo u novu sezonu grijanja s novim energentom, peletima, rekla je Golubić i za razumijevanje zamolila sve suradne ustanove te pacijente.

Pročitajte i ovo

PRIJAVE ONLINE

Za novorođenčad od Karlovačke županije od 1. prosinca i novci i paket