Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac ENERGETSKA OBNOVA Podijeli

Počinje energetska obnova MIOŠ-a tj. zgrade u vlasništvu OŠ Braća Seljan

Vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna, a velik dio novca stiže iz EU fonda. Učenici od jeseni u jednoj smjeni

Do dvije godine trajat će energetska obnova zgrade MIOŠ-a točnije zgrade u vlasništvu Osnovne škole Braća Seljan u Karlovcu iz koje se uskoro seli srednja škola.
Projekt je vrijedan 2 milijuna i 740 tisuća kuna, a sufinanciran je bespovratno s 1,4 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovo je pretposljednja karlovačka osnovna škola koja se još treba energetski obnoviti. Sve kako bi se štedjelo energiju i novac.

– Energetska obnova će unaprijediti energetski razred građevine sa D na B, smanjiti emisiju CO2 za 69,99 % na godišnjoj razini i postići godišnje energetsku uštedu od 146.545.09 kilovatsati. Kao što vidimo škola baš nije u nekom stanju, a da se to promjeni izvest će se toplinska zaštita vanjskih zidova i stropa prema negrijanom prostoru, zamijenit će se postojećih flouroscentnih rasvjetnih tijela s LED rasvjetom i zamjena radijatorskih ventila, rekao je voditelj projekta Robert Vodopić.

Proširenje osnovne škole Braća Seljan iz sadašnjeg prostora u prostor MIOŠ-a omogućit će prelazak u jednu smjenu.

-Mi smo škola u središtu grada tako da će se energetskom obnovom riješiti problem buke i u svakom slučaju nadamo se da će se to u budućnosti odraziti i na naše račune. Dogovorom Grada i Županije uvidjeli su svi da je nužnost da naša škola krene u jednu smjenu što će se destiti s početkom sljedeće školske godine tako da će se iseliti dio učenika MIOŠ-a već na kraju ove školske godine. Mi ćemo dobiti donje prostorije da bi mogli si osigurati nastavu u jednoj smjeni, naglasila je ravnateljica Jasmina Budinski.

Pročitajte i ovo

CENTAR

Zvijezda je gradilište: Oružana niče, ulice raskopane, pogledajte radove