Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac POLICIJSKA AKCIJA CIJELI DAN Podijeli

“Podborka” za dobre vozače u Karlovcu: Mandić dijelio privjeske, policija kontrolirala

“One što pretiču preko crte, trebalo bi žestoko kažnjavati, a svima fali strpljenja”

Dobri karlovački vozači danas su dobili malu policijsku “podborku”, prigodne privjeske za nagradu jer su za volanom točno kakvi bi trebali biti – trijezni, unutar dozvoljene brzine, vezani pojasom i s upaljenim svjetlima, ali i bez mobitela.

Upravo je brzina jedan od najčešćih razloga prometnih nesreća pa ovakve policijske akcije, osobito u predblagdanske dane ne trebaju čuditi. Načelnik postaje Prometne policije Davor Boljkovac objašnjava kako je cilj smanjenje broja prometnih nesreća, pa ne čudi zato što je prometna policija danas na više punktova u Karlovcu kontrolirala promet.

U ovim gužvama često treba maknuti nogu ” s gasa”, ali i nervozu u prometu. – Sigurnost za sve građane ono je što želimo ostvariti i danas je ova preventivno-represivna akcija na području cijele županije, kaže Boljkovac. “Želimo podignuti razinu sigurnosti, da nemamo teže stradalih osoba u nadolazećim blagdanima”.

S obzirom na blagdane, veće su i gužve na prometnicama, a policija poziva na oprez i strpljenje u prometu.

 

“Podborku” je dobrim vozačima podijelio gradonačelnik Damir Mandić koji je skupa s policijskom ophodnjom postaje prometne policije u Karlovcu “kontrolirao” vozače i promet. Sam kaže da je pedagog, ali je svjestan da nekima u prometu ne pomažu pedagoške, već represivne mjere.

Većina vozača, barem onih kontroliranih, vozila je po propisu, a i većina njih znala nam je odgovoriti tko je gradonačelnik Karlovca, iako ga, dodaju, nisu upoznali. Zato im je današnja akcija došla kao naručena za upoznavanje s prvim čovjekom grada, ali i izricanje svojih želja čelnom čovjeku Karlovca.

Dubravko gradonačelniku: Treba oživjeti Zvijezdu i Radićevu

Dubravko vozi već punih 47 godina, samo je jedan sitni sudar imao u dosadašnjoj karijer, ali  se sjeća i prometa kroz Karlovac kad nije bio tako gust kao danas. Trudi se biti dobar vozač, no “oni što pretiču preko pune crte”, najviše ga muče i oni su najopasniji. Nakon što je ustanovljeno da je i danas vozač po “PS”-u, Dubravko je dobio i mali znak pažnje. Dodatno, znao je tko je gradonačelnik Karlovca, a danas ga je uspio i upoznati.

Upoznati gradonačelnika odlična je prigoda za reći mu što ga muči. A Dubravka, rođenog na Baniji, “tamo gdje se pali krijes”, muči najviše što Karlovac nije kao što je nekoć bio. – Jedino želim da Karlovac oživi, Radićeva, Kineska četvrt, kaj da vam rečem, razočaran sam, kaže Dubravko, a gradonačelnik dodaje: – Želje su nam iste.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju