Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -4C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Karlovac KARLOVAČKA FEŠTA Podijeli

Podizanjem zastave Grada počeli Karlovački susreti kulture – događanja sa svjetskim štihom

Raspored svih događanja može se pronaći na kamo.karlovac.hr

Podizanjem zastave Grada Karlovca uz Zorin dom započela je trotjedna proslava Dana grada Karlovca – Karlovački susreti kulture.

Do Rođendanskog bala 13. srpnja, kada će na Trgu bana Jelačića valcer plesati 439 plesnih parova za 439. rođendan grada, održat će se stotinu programa, na više lokacija, a u njima će uz domaće sudjelovati i više od stotinu izvođača iz čak 20 zemalja svijeta.

–  I ove godine tri tjedna u Karlovcu će biti puno zabave, puno koncerata, puno predstava. Moram tu naglasiti da su se u sam program uključile ne samo naše kulturne institucije, gradska uprava ili Turistička zajednica nego i raznorazne udruge. Tako da nam je cilj da svi mi koji smo u Karlovcu ove dane provedemo zajedno i tako pokažemo da smo ponosni na svoj grad, rekao je gradonačelnik Damir Mandić otvorivši Dane grada.

U nizu događanja koja predstoje Karlovcu izdvojio je 21. Međunarodni festival folklora od 1. do 7. srpnja u sklopu kojega će se ove godine održati i Okusi svijeta s gastronomskom baštinom folklornih grupa koje dolaze 5. srpnja te Mjuzikl Čarobni Brodway koji će biti u Šancu 6. srpnja.

Mandić ističe i nekoliko dana prije Rođendanskog bala kada će na Starom placu Izvan fokusa ponovo otvoriti Dnevni boravak na otvorenom s brojnim radionicama za najmlađe, koncertima i izložbama. Tamo će se održati i koncerti grupa: Tram 11 (11.7.), Divljih jagoda (12.7.) i Massima nakon Rođendanskog bala 13. srpnja.

– Na internetskoj platformi kamo.karlovac.hr i mi u Karlovcu i svi izvan Karlovca mogu pronaći sve o događanjima, kad i gdje je koje događanje. Tako da, vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe.

Neki programi se poklapaju s utakmicama Vatrenih na Svjetskom prvenstvu i Mandić kaže da će teško pomiriti jedno i drugo, ali sada svi oni koji ne gledaju nogomet imaju potražiti neku drugu zabavu.

Pročitajte i ovo

DRŽAVA IH NE ŠIŠA

Zgradu u kojoj je frizeraj “Pudina” dotukao i potres: Plaćamo najam državi, želim ovdje ostati, ali…