Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac STOP NASILJU NAD ŽENAMA Podijeli

Podrška obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Građanska inicijativa ‘Moj grad Sisak’ u prostorijama Gradske četvrti Grabrik održala razgovaraonicu u sklopu projekta ‘SMS – svi mi skupa’.

U prostorijama Gradske četvrti Grabrik održan je zanimljiv susret i razgovaraonica u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pod nazivom ‘Nasilje nad ženama – komunikacija je najbolja prevencija’.

Ova razgovaraonica dio je projekta ‘SMS – svi mi skupa’, kojeg provodi Građanska inicijativa ‘Moj grad Sisak’, a dio je dvogodišnjeg programa usmjerenog smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2021. i 2022. godinu. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 kuna sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Susret je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor, voditeljica projekta SMS, i prevoditelj za arapski jezik, magistar prava i interkulturalni medijator Salam Ibrahim Kadhim Al-Nidawi.

Sudionici su bili osobe pod međunarodnom zaštitom i opća populacija, te je ovo bila prilika za razgovor žena i muškaraca iz različitih kulturno-nacionalnih okruženja o problemu obiteljskog nasilja, položaju žena u društvu, važnosti komunikacije kao pravovremenog rješavanja problema, osnaživanju žena u emocionalnom i ekonomskom smislu, kao i što aktivnijeg i samostalnijeg zauzimanja za sebe, podmirenju svojih potreba i ostvarenju pripadajućih prava. Uputili smo poruke svim ženama svijeta: Stop nasilju nad ženama; Važno je razgovarati; Podrška je potrebna svima – istaknula je Poredoš Lavor.

Projekt ‘SMS – svi mi skupa’ provodi se u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji, te drugim područjima u kojima se iskaže potreba za pružanjem podrške osobama pod međunarodnom zaštitom. Partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.

Kako saznajemo, sljedeći susret u Karlovcu bit će u prosincu, kada GIMG Sisak planira organizirati prigodnu blagdansku kreativnu radionicu.

(sponzorirana objava)

Pročitajte i ovo

ZAUSTAVI SE VATRO

Naši vatrogasci s Dinare: Odrađuju vrhunski posao u ekstremnim uvjetima