Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac DOMOVINSKI POKRET Podijeli

“Podržat ćemo najbolje za Karlovac, svaki dobar projekt bez obzira odakle dolazi. Nikog ne favoriziramo”

Ribić kaže kako on ima svoje svjetonazore i kako svi ne možemo biti isti, ali njihova “stranka” je Karlovac

Naš stav je da ćemo podržati najbolje za Karlovac i Karlovčane, za svaki dobar projekt za ovaj grad bez obzira odakle dolazi, poručili su danas najveći dobitnici lokalnih izbora u Karlovcu, članovi Domovinskog pokreta Alenko Ribić i Vlatko Ivka. 

S dva osvojena mandata u karlovačkom vijeću svjesni su da bez njih nema većine, a zahvalni su svim Karlovčanima koji su ih prepoznali i njima dali glas. Ribić koji je kao nositelj liste izborio dva mandata, kaže kako je u ovo ušao kao politički anonimac i rezultatom je jako zadovoljan, a trudit će se da ne iznevjere očekivanja birača.

Ponovio je da će pričekati drugi krug izbora. – Neka se izabere gradonačelnik. Mi ne favoriziramo nikog, prepuštamo našim članovima da glasaju po savjesti za onog koji misli da će najbolje učiniti za Karlovac, objasnio je.

Na upit tko je od dvojice kandidata, Mandića i Petračića, njemu bliži, odgovorio je da mu je svejedno. – Nemam ništa protiv njih. S obojicom sam prvi puta izmijenio nekoliko riječi u kampanji. Neka prođe taj drugi krug, a mi ćemo pokušati prepoznati najbolje za Karlovčane, odgovorio je.

Kako bi, primjerice, podržavao  Petračića iza kojeg stoje stranke lijeve orijentacije, Možemo i Nova ljevica koje su suprotne nazorima Domovinskog pokreta, Ribić kaže da ima svoje svjetonazore i da svi ne možemo biti isti.

– Kad se odabere gradonačelnik, sjest ćemo i vidjeti, ali svi dobri projekti bez obzira odakle dolaze, mogu ih podržati, objasnio je. “Moji svjetonazori sigurno su suprotni od nekih lijevih stranaka, ali to ništa ne znači”.

Ne držimo ključeve grada, jedino što držim je ključ svog motora, rekao je duhovito Ribić na opasku o tome da drže “ključeve grada”

Slikovito je objasnio da je Karlovčanin koji ovdje živi, plaća račune i ukoliko netko ponudi nižu cijenu grijanja, naravno da će za to dignuti ruku. -Možemo glasati za dobre odluke, dolazile one s lijeva ili s desna, rekao je Ribić, a na upit znači li to da im je “stranka” zapravo Karlovac, odgovorio je potvrdno.

Podsjetio je da u kampanji nije nikog napadao, nije obećavao, vjeruje da svojim idejama može pomoći, pa odmah dodao da je u kampanji bilo nekih populističkih ideja koje mu se ne sviđaju. 

Vlatko Ivka koji je kao nositelj županijske liste Domovinskog pokreta osvojio 4 mandata kazao je da su izuzetno zadovoljni s postignutim rezultatima, da su test izbora odradili pristojno i dobro prošli te su na svim mjestima na kojima su izašli pred birače osvojili mandate.

Tako će imati po jedan mandat u Slunju, Ogulinu, Josipdolu, Generalskom, Žakanju, uz već dva karlovačka te četiri na županijskoj razini. -Mi ćemo sigurno predstavljati ideje i ciljeve za koje se borimo, rekli smo da želimo da županija bude ona iz koje se ne odlazi, želimo uspjeti u tome da ovdje zadržimo mlade kroz gospodarstvo i poljoprivredu, a najzahvalniji smo biračima koji su nas podržali. Kazao je kako je pred njima pred rad na dobro onih koji su ih birali, ali i svih građana županije.

Pročitajte i ovo

NESREĆA NA D1

Na Slunjskim Brdima večeras se prevrnuo kamion