Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Život KOME ZUJI? Podijeli

Poduzetnik Kolenac odgovara Mateljanu: Znate vi za incijativu, ali ne želite potpisati, a nekad treba znati i reći “hvala”

Što se kasnije dogodilo u njegovoj glavi, meni nije znano. Možda od zračenja mobitela koji sam mu osobno poklonio, nešto zuji, piše Kolenac

Iako je načelnik Kamanja Damir Mateljan nedavno otvoreno pismo o školskoj dvorani uputio županu Damiru Jeliću, reakcija na to pismo stigla je iz dijaspore.

Podsjetimo, Mateljan je s razglasa crkve čuo da će Županija zajedno s “lokalnim biznismenom iz Beča” graditi školsku sportsku dvoranu za koju Općina od 2007. predviđa sredstva, ali ni ministarstvo ni županija za projekt nisu nikada pokazali interes.

Spominjanje “poduzetnika iz Beča” isprovociralo je Stefana Kolenca iz Beča na odgovor Mateljanu. Kaže da Mateljanove tvrdnje da o dvorani nije znao ništa dok župnik to nije objavio na misi, ne stoje.

– Na sastanku 14. rujna prezentirana mu je ideja, načelnik je odlučio podržati inicijativu, ali je ne želi potpisati, kaže Kolenac.

Pismo pročitajte u cijelosti:

Temelj kulturnog ponašanja je reći i hvala i reći dobar dan. Dobar dan pogotovo starijoj osobi, to se uči u svojim obiteljima. Gospodin Mateljan bi meni trebao reći 7 puta hvala za sve što sam odradio za Kamanjčanke i Kamanjčane.

Za općinu, za crkvu, za kulturno-umjetničko društvo, za vatrogasce, za nogometni klub i osobno, za gospodina Damira Mateljana. Laži kojima se taj čovjek služi me tjeraju na smijeh premda ne bi bilo čudno ni plakati.

Pokrenuo sam s inicijativnim odborom, ozbiljnom grupom ljudi koji su nezadovoljni ne samo radom nego i općom kulturom gospodina Mateljana (znati reći dobar dan i hvala) projekt izgradnje školske dvorane u Kamanju. U tom projektu, kao i uvijek osobno ću financijski sudjelovati kao i moji prijatelji.

Zamolili smo župana obzirom da je Županija osnivač škole, da zajednički krenemo u taj projekt. Župan nas je uputio na načelnika i na građane.

Bezuspješno već nekoliko godina pokušavamo organizirati zbor građana koji načelnik odbija. Jednako tako smo ga čekali u petak, dana 14. rujna 2018. godine, da mu prezentiramo ideju projekta dvorane koju je župan načelno podržao. Do sastanka je došlo nakon 3 sata, budući se načelnik na prvotni dogovoreni termin nije pojavio. Načelnik je odlučio podržati inicijativu, ali je ne želi potpisati.

Licemjerno je od njega da tvrdi da je prvi put čuo za projekt sa razglasa Svete mise.

Što se kasnije dogodilo u njegovoj glavi, meni nije znano. Možda od zračenja mobitela koji sam mu osobno poklonio, nešto zuji, piše Kolenac.

Pročitajte i ovo

ŠUMARIJA KARLOVAC

Do kraja godine u Kozjači sječa stabala, šumarija moli šetače da čuvaju glavu