Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Crna kronika NA MEJI Podijeli

Pogledajte fotografije slovenske policije koja se priprema za žešći migrantski val: Pripremaju i timove za razgovore s migrantima

Brojke spominju 10 tisuća migranata spremnih da iz Bosne preko Hrvatske krenu prema zapadnim zemljama

Slovenska policija objavila je kako će sljedeća tri dana pojačano nadzirati državnu granicu s Hrvatskom i to s novih tisuću policajaca, a fotografije kako rade sa zemlje i iz zraka, objavili su na svojoj službenoj stranici.

Popuštanjem mjera zbog koronavirusa počinje i novi pritisak migranata, a prema nekim podacima njihova je brojka oko 10 tisuća koji preko Bosne i Hercegovine te onda Hrvatske žele u Sloveniju i dalje prema europskim zemljama. Primjećuje to i slovenska policija koja za razliku od hrvatske, nema problema s objavama o migrantima, objavom fotografija i davanjem informacija javnosti na svojoj službenoj stranici. O tome čitajte ovdje.

Na njihovojweb stranici objavljena je i fotografija skupine migranata koji prelaze rijeku Kupu odnosno državnu granicu s Hrvatskom. Upravo će na dijelu policijske uprave Novo Mesto, te Ljubljana i Kopra slovenska policija raditi jaču kontrolu ilegalnih ulazaka.

Pakistanci, Marokanci, Afganistanci najčešći su migranti, kažu u slovenskoj policiji koja će migrante nadzirati svim mogućim sredstvima – kamerama, dronovima, helikopterima, a organizirali su i policijske timove koji će razgovarati s uhvaćenim migrantima i pokušati doznati rute, načine i modus operandi krijumčara.

IZVOR: policija.si

 

Pročitajte i ovo

BRZA REAKCIJA

U ozaljskom Aquaestilu izbio požar, brzo stavljen pod nadzor