Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Život PREVENTIVA Podijeli

Pojačan nadzor brzine sutra u cijeloj Hrvatskoj i EU

Akcija će se provesti na brojnim lokacijama i u Karlovačkoj županiji

I ove godine, temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a.

Brzina je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja pa ova akcija ima cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnoj i opasnoj prebrzoj vožnji.

– Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8% poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine, kažu u MUP-u.

Stoga će se sutra, od ponoći  do 24 sata na području svih policijskih uprava provoditi kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava će odabrati one najpogodnije. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Zbog obuhvaćanja što većeg broja, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Pročitajte i ovo

ENERGETSKA OBNOVA

Nema više smrzavanja učenika, od jeseni OŠ Plaški energetski obnovljena